6 fellépő, akit látnod kell a Sziget első napján

6 fellépő, akit látnod kell a Sziget első napján

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 fellépő, akit látnod kell a Sziget első napján

Pop, rock, alter, electro, hip-hop… A legkedveltebb műfajok közül valamennyiből válogattunk, hogy segítsünk összeállítani a 2013-as Sziget Fesztivál első napjára, augusztus 7-ére, tehát szerdára vonatkozó programlistádat!

Skunk Anansie

A bűzös borzról elnevezett együttes énekesnője nem más, mint a kopaszra nyírt Deborah „Skin” Dyer. A jelenleg négytagú formáció csaknem húsz éve van a szakmában, és az alternatív muzsika kedvelői kivétel nélkül ismerik.
A csalhatatlan ízléssel ötvözött punk rock, indie, metál és britrock elemek Skin fantasztikus hangjával kiegészítve még jobban ütnek. Keress rá a Spit You Out vagy a Selling Jesus című számukra a bemelegítéshez! A Pop-Rock Nagyszínpadon 17:45-től lépnek fel.

Die Ärzte

„Az orvosok” csak hazájukban, Németországban több mint 23 millió lemezt adtak el. A punk-rock banda első koncertjére 1982-ben kerül sor Nyugat-Berlinben, majd egy vetélkedőn nyert 10 000 márkából jelentették meg első albumukat „Jól vagyunk” címmel. Első logójukat betiltották, mert nagyon hasonlított a Vöröskeresztéhez.
A lázadó dokik egyik legnagyobb slágere, a Männer sind Schweine („A férfiak disznók”) 25 hétig vezette a német slágerlistát, de a Wie Es Geht-et is érdemes beírnod a keresőbe. A Pop-Rock Nagyszínpadon 19:30-tól lépnek fel.

Nick Cave & the Bad Seeds

Az ausztrál csapat frontembere valóságos polihisztor. Író, költő, rocksztár és persze provokátor is egy személyben. Figyelnek rá, ha énekel, de a csendje is vonzza a tekinteteket. Bejelentett lakóhelye nincsen, jól érzi magát a világ minden táján: Berlinben, New York-ban és Londonban is – vagy akár Budapesten.
Az 1983. óta működő zenekar eddig 15 albumot adott ki, tehát lesz miből válogatni. A Mermaids-szel és a Kylie-val közös Where The Wild Roses Grow-val tudsz alapozni a Pop-Rock Nagyszínpadon 21:30-kor kezdődő koncert előtt.

Bat for Lashes

A pakisztáni felmenőkkel büszkélkedő, 33 éves londoni énekesnő, polgári nevén Natasha Khan 2006 óta van a pályán, és szívesen alkalmaz különleges hangszereket a zenei alapokhoz. Eddig három nívós szólóalbuma jelent meg, de az Alkonyat-rajongók a Napfogyatkozás filmváltozatában felcsendülő Let’s Get Lost révén ismerhetik.
Legfrissebb albuma The Haunted Man („Az üldözött ember”) címmel jelent meg tavaly ősszel. A Daniel című számot hallanod kell tőle! Az A38 színpadon láthatod 23:30-tól.

The Carbonfools

Az angolul éneklő magyar „Szénhülyék” ezrek kedvencei. Rock, blues és elektronikus irányzatokat ötvöznek boszorkányos ügyességgel. Első nagylemezüket éppen a Szigeten mutatták be, 2001-ben. Csillaguk azóta is meredeken ível fölfelé – ebben a 2006-ban csatlakozó Fehér Balázsnak óriási szerepe van.
A modellből lett énekes és dalszövegíró csak úgy vonzza a hölgyrajongókat. A Hideaway-vel és a Birthday-vel érdemes fölkészülnöd a Magyar Zenei Színpad 23:30-as koncertjére – bizony, a legjobb programok olykor egy időben vannak!

Nina Kraviz

Vagány női DJ(ane), énekes és dalszerző, egyenesen Szibériából… Izgalmasan hangzik, ugye? Nina az elmúlt években meghódította az elektronikus zenei színteret. A hölgyek azért lelkesednek érte, mert a techno, a house, az acid és a hip-hop elemek keverésével pontosan tudja, mi kell nekik.
A férfiak meg hát… nem is kell magyarázni, miért. Sokat elmond róla, hogy első albuma a DJ Magazine ranglistáján dobogós helyen végzett tavaly. A Ghetto Kraviz és a Hotter Than July segít a ráhangolódásban. A Party Arénában bulizhatsz rá 00:30-tól.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást