5 hidegrázós Wikipédia oldal, amit ne olvass el, ha jól szeretnél aludni

5 hidegrázós Wikipédia oldal, amit ne olvass el, ha jól szeretnél aludni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 hidegrázós Wikipédia oldal, amit ne olvass el, ha jól szeretnél aludni

A Whitehall rejtély

London, 1888. A Scotland Yard újonnan épülő rendőrállomásának alagsorában egy női torzóra bukkannak. A holttest többi részét a torzótól nem messze, elásva, illetve a Temze partján találták meg, de bizonyos testrészek sohasem kerültek elő.

A holttestet sohasem sikerült azonosítani, de köze lehetett egy másik, hasonló módon elkövetett gyilkossághoz – az elkövetőt így hamarosan a „torzós gyilkos”-ként kezdték emlegetni.

Vannak, akik szerint Hasfelmetsző Jack volt a valódi tettes, mások szerint két különböző sorozatgyilkosról van szó. A Whitehall rejtélynek saját, angol nyelvű Wikipédia oldala van, magyarul pedig a Hasfelmetsző Jack címszó alatt olvashatsz róla részletesebben.

Eutanázia hullámvasút

Julijonas Urbonas, a londoni Royal College of Art PhD hallgatója egyetemi évei közben egy vidámparkban dolgozott. Állítólag innen merítette ötletét a szerencsére egyelőre csak tervrajzon létező eutanázia hullámvasúthoz, ami egyszerre 24 embert képes „elegáns és eufórikus” módon a halálba küldeni

A hullámvasutat úgy tervezte meg, hogy a magasságok, körök és hullámok okozta sokkot egyetlen utas se élhesse túl. Urbonas állítja, hogy a hullámvasút remek módja lenne az eutanáziának, de akár a halálra ítéltek kivégzésének is…

Nos, mi egyelőre nem tettük túl magunkat azon a tényen, hogy valaki ilyesmin töri a fejét, miközben egy vidámparkban dolgozik.

Nyomtalanul eltűnt emberek

Megint nem tudjuk, mi ijesztőbb: a tartalom, vagy hogy valaki egy napon úgy ébredt, hogy összedob egy listát a nyom nélkül eltűnt emberektől, időszámításunk előtt 1800-tól kezdve. A lista egyébként folyamatosan bővül, és természetesen a szereplőkről a nevükre kattintva részletesebben is olvashatsz, sokukról magyar nyelvű oldal is készült.

Végiggörgetve rajta biztos a te fejedben is megfogalmazódik a gondolat: vajon ki lesz a következő? Az oldal alján található „megoldott esetek” pedig nem feltétlenül zárulnak nyugtató végeredménnyel…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást