Felejthetetlen karácsony Bécsben

Felejthetetlen karácsony Bécsben

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Felejthetetlen karácsony Bécsben

Most, hogy közeleg a tél, mi sem lehet szívmelengetőbb annál, minthogy ellátogatunk a csodálatos fényeiről, és meghitt hangulatáról híres osztrák fővárosba, Bécsbe.

Az osztrák-magyar barátság nevezetes, köszönhető ez többek között a több évtizedes közös múltunknak, amit a monarchia idején ápoltunk. Bécs, a magyar városokhoz hasonlóan rengeteg gyönyörű látnivalót kínál az odalátogató turistáknak. Nem csak építészeti remekei, hanem kulturális és kulináris élvezetekkel is bőven elhalmoz minket.

Mivel nagyon közel van, így akár egyetlen napra is ellátogathatunk Bécsbe. Az autópályák segítségével röpke négy óra alatt odaérhetünk. Miután megérkeztünk, semmi képen ne hagyjuk ki a következő látnivalókat:

Schönbrunni kastély

Az Osztrák-Magyar monarchia legjelentősebb épülete a Schönbrunn-i kastély. A lélegzetelállító kastélyt az „ausztriai Versailles”-nak is nevezték. A csodálatos barokk stílusú palotát, Mária Terézia építette, és ez volt a kedvence az összes kastélya közül. Még az 1700-as évek elején kezdték el az építését, de csak 1780-ra készült el azóta semmit nem változtattak rajta. Mára már, bárki számára látogatható, a belépő átlagosan 12-14 euró, bár a nyugdíjasok, a gyerekek és a diákok természetesen itt is kedvezményt vehetnek igénybe.

A kastélylátogatás során megismerkedhetünk a korhű tárgyakkal, foglalkozásokkal, bepillantást nyerhetünk az akkori udvar mindennapjaiba. Történelmi leckének kitűnő választás, a látvány pedig elmondhatatlan! Végig kísérővel látogatható szigorúan, bár az utóbbi időben vezettek be egy olyan szolgáltatást, miszerint az 1400 helyiségből a 40 legpompásabb már szabadon kíséret nélkül is végigjárható. Felbecsülhetetlen élményeket lehet szerezni, aki vonzódik a jelmezes kosztümös királyi korokhoz, annak kihagyhatatlan program!

Prater

Bécs méltán világhírű, és legnagyobb vidámparkja. A város legnagyobb zöldterületi részén fekszik, ahol többek között rengeteg más szabadban történő tevékenység is folytatható. Közvetlen környezetében, szabadidő klubok, golf és teniszpályák, plusz lóverseny pálya is található. 1766-ban nyitották meg, azóta gőzerővel üzemel, így a világ egyik legöregebb vidámparkjának számít. Legjelentősebb szimbóluma az óriáskerék, ami 67 m magas, és Bécs máig vitathatatlan jelképe. A Prater, kicsiknek, nagyoknak egyaránt megfelelő kikapcsolódást biztosít a maga több mint 250 szórakozási lehetőségével és attrakciójával. Kötelező program, gyerekeknek kihagyhatatlan!

Hundertwasserhause

Nagyon érdekes, és szórakoztató építmény. Bohókás hangulatával, igazán vidám perceket kölcsönöz a szürke hétköznapokba. A világhírű osztrák építész, Friedensreich Hunderwasser legelső munkája mely a nyolcvanas években épült.

A különleges, színes és mintázott épület az ember és a természet viszonyát készült szimbolizálni. A házban jelenleg több tucat magánlakás, iroda és egyéb kisebb üzletek is találhatók. Külön előnye, hogy minden nap este 18 óráig látogatható, teljesen ingyen és bérmentve! Érdemes megtekinteni

Karlskirche

A gyönyörű barokk stílusú templomot, Európa egyik legszebb templomaként tartják számon. Érdekessége hogy egy szent tiszteletére építették, a pestisjárvány után, ugyanis úgy tartották, hogy Szent Borromei Károlynak köszönhetik,hogy a járvány véget ért és megszabadultak a kínoktól. Az 1710.es években épült templom tele van szebbnél szebb festményekkel és freskókkal. 76 m magas kupolájából pedig csodálatos panoráma nyílik a városra. Szabadon látogatható, a hét minden napján, 6 euróért cserébe.

Bécsi Operaház

A gyönyörű és monumentális épületet Közép-Európa legszebb és leghíresebb operaházának tartják. Az 1869-ben épült operaház neoromantikus stílusban épült. Viszont fontos tudni, hogy a II. világháborút követően szinte teljesen a földig rombolták. Az új, immáron 2200 férőhelyes épületet 1955-ben nyitották meg. Lenyűgöző épületegyüttesét érdemes Kívülről is tüzetesen megcsodálni, főleg sötétedéskor, amikor is gyönyörű fényzuhatagba öltözik. Felülmúlhatatlan látvány.

Dunatorony

A háromszintes építmény, máig Bécs legmagasabb építményének számít a maga 252 m magasságával. A Dunaparkban található torony méltán híres egyedi és csodálatos panorámájáról. Fentről nézve, az egész város tökéletesen belátható. Mindhárom emelete más-más funkciókat lát el. Az első szintet 150 m magasban érhetjük el, ahová is egy rekordsebességű lifttel juthatunk fel, ami alig több mint harminc másodperc alatt ér oda.

Aki bátor, és kimeríthetetlen fizikai energiaforrással rendelkezik, az nyugodtan választhatja viszont a lépcsős megoldást is. Feljebb 170 m magasságban egy kávézó és egy étterem található benne. A legfrissebb idei árak szerint alig 6 euróért juthatunk fel, a gyerekek után pedig 4 eurót kell fizetni. Külön érdekessége a toronynak, hogy az extrémebb jelöltek nyáron külön bungee jumping szolgáltatást is igénybe vehetnek.

Bécs, ezen kötelező látnivalói mellett számos szórakozási és kikapcsolódási programot nyújt még. Méltán híres és nevezetes kávézói, éttermei, szintén okot adnak arra, hogy elidőzzünk egy kicsit.

Karácsonyi vásár

Nem mellékesen pedig, az egyik legszebb és leghíresebb látnivalója Bécsnek, a karácsonyi vásár, amit minden évben Schönbrunn területén rendeznek! Feltétlenül kötelező! Rengeteg kiállító kedveskedik a vevőnek, kézműves termékek, hagyományos bécsi kerámiák, ételek, ruhák, iparművészeti tárgyak, kézzel készített relikviák sora várja a kedves odalátogatókat.

A rengeteg sütemény, a forró puncs, és a forralt bor illata igazi karácsonyi hangulatba hozza a látogatókat. Lenyűgöző látványt nyújt a csodálatosan kivilágított vár, ami hihetetlen látványt biztosít a romantika kedvelőinek is. Semmi sem lehet meghittebb egy hideg téli estén, mint összebújva korzózni párunkkal a schönbrunni macskaköveken. Minden évben 11.18-12.26-ig szeretettel vár a bécsi karácsonyi vásár!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!