Fehér rum alapú koktélok – 2. rész

Fehér rum alapú koktélok – 2. rész

Címlap / Életmód / Receptek / Fehér rum alapú koktélok – 2. rész

Egyszerre hűsít és hevít fel, emellett pedig jó kedvre derít, és nem utolsó sorban nagyon finom is. Lássuk, hogyan folytatódik a legnépszerűbb, egyben legkönnyebben elkészíthető koktélok listája – továbbra is fehér rum alappal.

Mai Tai

Hozzávalók:tört jég
1 rész fehér rum
1 rész barna rum
½ rész Curacao
1 egész lime
½ rész grenadine
2 rész narancslé
Elkészítés:
A shakerbe tegyünk jégkockát, majd öntsük bele a fehér és a barna rumot, a Curacaot, a lime levét, a grenadine-t és a narancslevet. Rázzuk össze alaposan, majd egy pohárba tegyünk jégkását és arra szűrjük rá az italt.Díszítés:
Díszíthetjük narancs- vagy lime-karikával, egy szelet ananásszal, esetleg mentalevéllel is. Színes szívószál illik hozzá.

Mojito

Hozzávalók:jégkocka
2 rész fehér rum
1 öntet Angostura
1 rész cukorszirup
3 rész szóda
2 egész lime
4-5 mentalevelél
Elkészítés:A collins pohár aljára tegyünk széttépett mentaleveleket, majd öntsük rá a cukorszirupot. Egy fakanál segítségével törjük össze minél jobban a mentát, hogy az íze átjárja majd az egész italunkat. Facsarjuk hozzá a lime-ot, majd a poharat töltsük fel félig jégkockákkal. Adjuk hozzá a rumot és az Angosturat, keverjük össze, majd az egészet töltsük fel szódával.Díszítés:A poharat díszíthetjük mentalevéllel, lime-karikával vagy akár koktélcseresznyével is. A pohár aljára azonban a legjobb, ha a kifacsart lime szeleteket is beledobjuk, így lesz igazán szép a látvány.

Pina Colada

Hozzávalók: jégkása
2 rész fehér rum
1 rész kókuszlikőr
4 rész ananászlé
Elkészítés:
A shakerbe tegyünk egy kis tört jeget vagy jégkását, majd öntsük rá a rumot, a kókuszlikőrt és az ananászlevet. Rázzuk össze alaposan, majd az italt szűrjük át egy hurrikán típusú pohárba, aminek az aljára előzőleg egy kis jégkását tettünk. Díszítés: Az ital díszíthető ananászkarikával, vagy lime-mal, esetleg eperrel. Színes egyéb díszek és szívószálak is jól mutatnak hozzá.

Planters Punch

Hozzávalók: jégkocka
2 rész fehér rum
1 rész barna rum
½ rész grenadine
2 rész narancslé
1 rész citromlé
2 rész ananászlé
Elkészítése:
Egy shakerbe öntsük össze a jéggel a rumot, a grenadine-t, a narancslevet, a citromlevet és az ananászlevet.

Rázzuk össze alaposan, majd egy highballos pohárba tegyünk jónéhány jégkockát és szűrjük rá az italt. Díszítés:
A poharat díszíthetjük narancs- vagy citromkarikával, vagy akár ananászszelettel is, de jól mutat rajta ezek mellett a koktélcseresznye is. Igazi nyári, vidám ital, így az erősebb, színesebb egyéb díszítés is jó választás lesz!

Rum Fizz

Hozzávalók: jégkocka
tört jég
2 rész fehér rum
1 öntet cukorszirup
4 rész szóda
1 rész citromlé
Elkészítés:
A shakerbe tegyünk tört jeget, majd adjuk hozzá a rumot, cukorszirupot és a citromlevet. Rázzuk össze alaposan, majd a jégkockával telerakott collins pohárba szűrjük le. Végül töltsük fel szódával! Díszítés:
A Rum Fizzt a legjobb, ha citromkarikával díszítjük és egyéb díszítésből sem túl sokat alkalmazunk, főleg azért, mert az ital fehér-átlátszó színű. Fehér szívószállal és egy citromkarikával lesz a leglátványosabb!

Suburban

Hozzávalók: jégkocka
½ rész barna rum
1,5 rész whisky
1 öntet Angostura
1 öntet Triple Sec / Cointreau
½ rész vöröbor
Elkészítés:
Tegyük a jeget a shakerbe és öntsük hozzá a rumot, a whisky-t, az Angosturat, a Triplke Sec-et (vagy Cointreau-t) és a vöröbort. Rázzuk össze alaposan, majd szűrjük le egy old fashioned pohárba, amibe előzőleg néhány jégkockát tettünk. Díszítés:
Ennél az italnál a pohár típusa és az ital erőssége miatt semmiféle díszítés nem szükséges.

Zombie

Hozzávalók: jégkása
2 rész fehér rum
1 rész barna rum
1 rész 80%-os Stroh rum
1 öntet Angostura
1 öntet cukorszirup
1 rész narancslé
1 rész ananászlé
Elkészítés:
A shakert tegyük félig jégkásával, és öntsük rá a rumokat, az Angosturat, a cukorszirupot, a narancslevet és az ananászlevet. Rázzuk össze alaposan, majd szűrjük át egy hurrikán pohárba, amibe még egy kis jégkását tehetünk. Díszítés:
Mivel nagyon vidám, élénk színű italról van szó, ezért szinte bármivel díszíthetjük. Ízvilága alapján a narancs- vagy ananászkarika a leggyakoribb megoldás, egyéb díszítésként pedig szinte bármi jó választás lehet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást