Acapulco
Hozzávalók:
– tört jég
– 1 rész fehér rum
– 1 rész tequila
– ½ rész kókuszlikőr
– 2 rész ananászlé
– 1 rész grapefruitlé
Elkészítés:
A shakerbe tegyünk tört jeget, öntsük hozzá a tequilát, rumot, kókuszlikőrt, valamint az ananász- és a grapefruitlevet. Rázzuk össze alaposan, majd öntsük át egy hurrikán pohárba, amit előtte feltöltöttünk tört jéggel.
Díszítés:
Koktélcseresznyével és ananászszelettel díszítsük, valamint színes szívószálat és esernyőt is tegyünk hozzá!
Between the sheets
Hozzávalók:
– jégkocka
– 1 rész fehér rum
– 1 rész brandy / konyak
– 1 rész Triple Sec / Cointreau
– ½ rész citromléElkészítés:
A shakerbe tegyük bele a jégkockákat, majd öntsük hozzá az összes hozzávalót. Rázzuk össze alaposan, majd szűrjük át egy koktélospohárba.Díszítés:
Citromdarabkával vagy citromolajjal díszíthetjük. Szívószál nem kell hozzá (maximum a rövidebb típus), de esernyővel bátran feldobhatjuk.
Blue Hawaii
Hozzávalók:
jégkása
1 rész fehér rum
1 rész kókuszlikőr
½ rész Blue Curacao
2 rész ananászléElkészítés:
Rakjuk a jégkását a shakerbe és öntsük hozzá a rumot, kókuszlikőrt, Blue Curacaot és az ananászlevet. Rázzuk össze alaposan, majd az italt szűrjük át koktélos pohárba.Díszítés:
A Blue Hawaii-t díszíthetjük koktélcseresznyével vagy ananászszelettel, vagy akár mindkettővel egyszerre. Szívószál ehhez sem kell, de bármi más díszítés jól mutat a poháron.
Costa del Sol
Hozzávalók:
jégkocka
2 rész fehér rum
1 rész édes vermut
1 rész cukorszirup
3 rész szóda
½ rész citromléElkészítés:
Tegyünk félig jégkockával egy collins poharat, majd öntsük hozzá a rumot, a vermutot, a cukorszirupot és a citromlevet. Keverjük meg alaposan, majd engedjük fel szódával.Díszítés:
Díszíthetjük citromkarikával, koktélcseresznyével és természetesen szívószálakkal. Túl színes díszeket ne tegyünk rá, mert az ital maga nagyjából színtelen.
Cuba libre
Hozzávalók:
jégkocka
2 rész fehér rum
5 rész kóla
½ rész lime lé Elkészítés:
Egy collins poharat tegyünk félig jégkockával, majd öntsük hozzá a lime levét és a rumot, majd végül öntsük fel kólával. Keverjük el alaposan, hogy a lime íze mindenhol átjárja. Díszítés:
A Cuba libre-be a legegyszerűbb díszítésként egyszerűen csak tegyük bele a kifacsart lime-ok héját. A legjobb, ha negyed részekbe vágott gyümölcsöt használunk, amit természetesen előtte alaposan megmostunk.
Daiquiri
Hozzávalók:
– jégkása
– 2 rész fehér rum
– ½ rész lime lé
– 1 teáskanál cukorszirup Elkészítés:
Tegyük a jégdarát a shakerbe, majd öntsük hozzá a rumot, a lime levét és a cukorszirupot. Rázzuk össze alaposan, majd az italt szűrjük át egy koktélos pohárba. Díszítés:
A Daiquirit leginkább lime szelettel szokás díszíteni, de bátran használhatunk hozzá koktélcseresznyét is.
Havana Beach
Hozzávalók:
– jégkocka
– 1 rész fehér rum
– 1 egész lime
– 2 rész ananászlé
– 2 rész gyömbér
– 1 teáskanál cukorszirup Elkészítés:
A lime-ot vágjuk fel, és nyomjuk ki a levét, majd ezt rakjuk a turmixba a fehér rummal, ananászlével és cukorsziruppal együtt. Turmixoljuk össze alaposan, majd öntsük egy old fashioned pohárba, amibe előzőleg néhány jégkockát tettünk. Végül töltsük fel gyömbérrel. Díszítés:
Az italt díszíthetjük lime szelettel, ananászkarikával,mentalevéllel vagy egyszerűen csak egy esernyővel!