Kikapcsolódás / Szórakozás

Így néztek ki a februári karneválok a világban – Amikor még össze lehetett jönni

Így néztek ki a februári karneválok a világban – Amikor még össze lehetett jönni

Binche karnevál, Belgium

A hamvazószerdát megelőző napokban minden évben megrendezésre kerülő binchei karnevál híres a Gilles-ről, az egyenruhás álarcos férfiakról, akik káoszt okozva haladnak át a városon, hogy elriasszák a rossz szellemeket.

Botokat ráznak, almát dobálnak, miközben pislogás nélküli szemek százaival bámulnak vissza az őket figyelőkre. A farsangot az UNESCO is az emberiség szóbeli és szellemi örökségének remekművévé nyilvánította.

Santa Cruz-i karnevál, Tenerife

A Santa Cruz de Tenerife farsangja nagy, bravúros, hangos és méretét tekintve a második a riói farsang után. A Corso néven ismert zenei csoportok és tánccsoportok százai vesznek részt rajta, akik a főváros utcáin játszanak és táncolnak.

A felvonulás középpontja egy hatalmas hajó, amely a Karneválkirálynőt hordozza – Karneválkirálynőnek lenni pedig hatalmas megtiszteltetés ezen a kis szigeten.

Trinidad és Tobago karnevál

Trinidadi és Tobago karneválja a rabszolgaság elleni lázadásként indult, de a Karib-tenger egyik legnagyobb utcai bulijává változott.

Örökségét tükrözi a hivatalos kezdési idő: 4:00 óra, a napszak, amikor a rabszolgák észrevétlenül gyülekezhettek. Mára az esemény limbóba, zenébe, és persze rengeteg rumba vegyül.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást