Egy fantáziadús személyiségteszt: Te mit látsz a sivatagban?

Egy fantáziadús személyiségteszt: Te mit látsz a sivatagban?

Címlap / Életmód / Lélek / Egy fantáziadús személyiségteszt: Te mit látsz a sivatagban?

Képzeld el, hogy egy sivatagban sétálsz, és útközben észreveszel egy kockát. Mekkora a mérete? Hol helyezkedik el pontosan? Félig el van ásva a homokban, teljesen kilátszik belőle, vagy esetleg felette lebeg? Mozdulatlan, vagy folyamatos mozgásban van? Szilárd anyagból készült, vagy üreges? Fordíts figyelmet az apróbb részletekre is, nyugodtan írd le őket, de ne gondolkodj túl sokáig rajtuk.

Szóval, ott állsz a sivatagban, látsz egy kockát, majd észreveszel egy létrát is. Képzeld el, milyen anyagból készült, milyen hosszú, régi vagy újszerű, és természetesen azt is, merre helyezkedik el a kockától.

Ezek után meglátod, hogy ott van egy is a sivatagban. Hogy néz ki? Mit csinál; egy helyben álldogál, eszik/iszik, esetleg halad valamerre? Mennyire van messze tőled?

Most képzeld el, hogy virágok is vannak a sivatagban. Mennyit látsz, és milyen állapotban vannak? Hol nőnek? Merre helyezkednek el a lóhoz, a létrához, a kockához és a homokhoz képest?

Váratlanul kitör egy vihar. Milyennek látod? Erős szél fúj? Közel van hozzád a vihar, vagy a távolban látod csak? Kihatással van valahogy a virágokra, a lóra, a létrára vagy a kockára valamilyen módon? Ha ezekkel megvagy, jöhet is a válaszok elemzése!

A kocka az egódat jelképezi

 • Ha a kocka nagy méretű, akkor valószínűleg magabiztos típus vagy, aki nem fél kezébe venni az irányítást. Ha viszont kicsinek képzelted, akkor előfordulhat, hogy félénk, visszafogott személyiséged van, és nem szeretsz a középpontban lenni.
   
 • A kocka a földbe volt ásva, vagy tele volt homokkal? Akkor te aprólékosan tervezed meg a dolgaidat, és mindig egy lépéssel előrébb látsz, mint mások. Ha viszont a kockád egyszerűen csak a földön állt, az azt jelképezi, hogy pragmatikus vagy, és pontosan tudod, mit vársz az élettől. Az előzőek közül egyik sem volt igaz rád, mert a te képzeletbeli kockád mozgott, esetleg körbe forgott? Akkor egyedi gondolkodásmód jellemez téged, és nem igazán értesz egyet a sztereotípiákkal és szabályzatokkal. A föld felett lebegő kocka hatalmas képzelőerőt szimbolizál, és valószínűleg művészi lélekkel vagy megáldva.
   
 • Milyen volt az anyaga? Ha üreges, akkor a belső világod és az élethez való hozzáállásod még fejlődésben van. Ha szilárd, akkor viszont kiteljesedtél, és nehéz téged manipulálni.

A létra a barátaid metaforája

 • Ha a létra a képzeletedben hozzáért a kockához, képes vagy a barátaid segítségével megoldani a problémáidat, és nyitott is vagy a javaslataikra. Ha viszont nem érintkeznek egymással, rendkívül magabiztos vagy, aki szívesebben birkózik meg inkább a gondokkal egyedül.
   
 • A létra alacsonyabban helyezkedik el, mint a kocka? Akkor általában „felügyelsz” a barátaidra; ha ugyanazon a szinten vannak, akkor pedig egyenlőként tekintesz rájuk és magadra. Amennyiben viszont magasabb a létra, valószínű, hogy nagyban számítasz a barátaid véleményére.
   
 • Egy újszerű létra azt jelenti, hogy a baráti köröd olyan személyekből áll, akiket az utóbbi időben ismertél meg. A régi épp ennek ellenkezője; csupa olyan emberek, akik már jó ideje részt vesznek az életedben.
   
 • Csak 2-5 lépcsőfok található rajta? Akkor valószínűleg nem sok embert engedsz be a saját kis világodba. Ha kábé egy tucat fokból áll, akkor csak néhány barátod van, de bennük maximálisan megbízol – míg a többiek inkább csak jó ismerőseid. Ha viszont rengeteg lépcsőfok van rajta, akkor nagyon nyitott és barátságos típus vagy.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást