Fantasztikus tippek a szekrény elrendezésére

Fantasztikus tippek a szekrény elrendezésére

Címlap / Otthon / Háztartás / Fantasztikus tippek a szekrény elrendezésére

Egy rendezett otthon nagyon sok időt és erőfeszítést megspórol, ha a délutánodat a takarításra szánod.

Férőhely a polcon

Az egyik legfontosabb helyiség, amelyet rendben kell tartani nem más, mint a beépített szekrény. Ha a szekrény rendetlen, drága időt pazarolhatsz a megfelelő ruhák keresésére.
A beépített szekrényben lévő polc nagyszerű ötlet, azonban az összehajtogatott szvetterek és egyéb ruhadarabok előbb-utóbb eldőlnek vagy leesnek.
A ruha-halomból nehéz előhalászni a szükséges ruhát és visszatenni sem egyszerű a tiszta darabokat. Így a halom ruha előbb-utóbb a Pizzai Ferde Toronyra fog emlékeztetni.
Használhatsz polc elválasztókat is, hogy a polcot részekre oszthasd. Így a ruhák rendezetten pihennek a polcon és könnyű lesz őket számon tartani.

Ajtóra akasztható tartók

Ezek a tartók hasznosak lehetnek, ha például rengeteg kalapod van. Egy ilyen jól rendezett tartón akár két tucat kalap vagy sapka is elfér.
Ezeken a tartókon zsebek találhatóak, melyekbe könnyedén elrejtheted kedvenc fejfedődet.
Tehát, érdemesebb kihasználni az ajtó által nyújtott lehetőségeket, mint a polcokon lévő értékes helyet túlzsúfolni.

Vállfák, melyeket szeretni fogsz

Még a vállfára akasztott nadrágok sem ússzák meg mindig a gyűrődéseket, illetve könnyen leeshetnek róla.
Az ember nemcsak rendet szeretne a szekrényben, hanem azt is, hogy számára egyszerűek legyenek a dolgok. Megkönnyítheted a dolgod, ha nem használsz olyan vállfákat, melyek az anyagok gyűrődését okozzák.
Ma már kaphatóak olyan vállfák, melyeken a nadrágok rendezetten állnak és nem gyűrődnek. Léteznek kifejezetten szvettereknek kifejlesztett vállfák is, melyekről nem csúszik kedvenc felsőd vagy ruhád.
Ha a szekrény tele van, valószínű, hogy túl közel kerülnek a vállfák, így nem lesz egyszerű megtalálnod amit keresel.

A ruhák védelme

A beépített ruhásszekrény rendezésekor észreveheted, hogy a vállfákra rászállt a por. Ha a vállfa poros, valószínű, hogy az épp nem viselt ruhák is azok.
Takard le őket egy lepedővel vagy egy speciálisan erre készült huzattal, melyen bemetszések vannak, hogy könnyedén hozzáférhess minden ruhádhoz.
Ezek a huzatok sokkal praktikusabbak, mint cipzáros elődeik, hiszen a cipzár gyakran becsípte a ruhák anyagát. Ne feledkezz meg a moly ellenes szerekről se, melyek nem sok helyet, de annál hatékonyabbak.
Nem könnyű rendben tartani egy házat, lakást, azonban ha szekrényt rendben tartod, sok felesleges bajlódástól kímélheted meg magad, ha először az ilyen bonyolult helyiségeket rendezed el.
Ezután következhet a ház többi része. Jó munkát!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!