3 DIY faldekoráció, amit mindenki megirigyel majd

3 DIY faldekoráció, amit mindenki megirigyel majd

Címlap / Otthon / Dekor / 3 DIY faldekoráció, amit mindenki megirigyel majd

Egy egyszínű, unalmas fal feldobásával gyorsan megváltoztathatod az egész helyiség hangulatát, és ha nem bolti, hanem egyedi dekorációt készítesz, azt még sokkal jobban is fogod szeretni. Mutatunk pár ötletet!

Családi galéria

Egy színes kép mindig jól mutat a falon, és talán ez a legegyszerűbb módja annak, hogy dekorálj. A klasszikus megoldások mellett azonban nem kell félned elengedni a fantáziádat: nyugodtan rendezz kiállítást régi családi fotókból, vagy a gyerekek rajzaiból. Ha ezeket a színes kriksz-kraksz ábrákat egy elegáns keretbe teszed, az kifejezetten mókás, aranyos megoldás lesz, ami még jól is mutat. De készíthetsz saját „festményt” akkor is, ha egyébként nem vagy egy művész alkat. A családfátokat például ezzel a nem hagyományos módszerrel egyszerűen elkészíthetitek, és biztos, hogy maga az alkotó folyamat is kellemes emlék lesz, amire szívesen gondolsz vissza, valahányszor ránézel a színes, bekeretezett képre.

Falmatrica, egyedi ízlésre szabva

A falmatricák most egyébként is divatosak, és bár sokfélét lehet kapni, ha boltban veszed, elég sanszos, hogy valami olyasmit vásárolsz, ami már másnak is van. Ha egyedi dekorációra fáj a fogad, akkor vegyél inkább öntapadós tapétát, és ennek a hátuljára rajzold fel a kívánt mintát, amit a falon viszont szeretnél látni. Ez után nincs más dolgod, mint éles szikével körbevágni a mintát, és óvatosan felragasztani a falra. A bonyolultabb, vékonyabb, kanyargósabb alakzatok nagyobb kézügyességet igényelnek, de ha van egy kis rutinod, ezekkel is nyugodtan megpróbálkozhatsz, vagy használhatsz letölthető sablonokat is akár.

Geometriai minták

Szintén klasszikus megoldásnak számít, ha egyszerűen festéket viszel fel a falra, saját alkotást készítve. Az én anyukám annak idején egy régi, klasszikus diavetítővel (ami ma már persze nyugodtan lehetne projektor is) vetített ki mesefigurákat, amiket aztán zsírkrétával körberajzoltunk a falon. Ha ennél valami „felnőttesebb” megoldást szeretnél, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni a geometriai mintákon, mert egyrészt ezek most nagyon divatosak, másrészt nem is nehéz kivitelezni őket. Azért nem árt, ha először papíron megtervezed, hogy mit is szeretnél, és egy ceruzával halványan fel is skiccelheted az elképzelésedet a falra, de ez után már vékony ecsettel és vonalzó segítségével néhány mozdulattal megfestheted az alkotást. Sőt, ha szigorúan csak egyenes vonalakat használsz, akár dekorcsíkkal is elkészítheted a geometrikus mintát, így még kevesebb előkészületet igényel az egész művelet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást