5 fájdalom, ami sosem múlik el – És 3 módszer, ami segíthet együtt élni vele

5 fájdalom, ami sosem múlik el – És 3 módszer, ami segíthet együtt élni vele

Címlap / Életmód / Lélek / 5 fájdalom, ami sosem múlik el – És 3 módszer, ami segíthet együtt élni vele

Egy szerettünk halála

Egy házastárs, szülő vagy gyermek elvesztése talán a legmélyebb fájdalom, amit egy ember megélhet. Minden nap gondolunk rájuk, szeretnénk hozzájuk szólni, keresni vagy felívni őket, és a tény, hogy nem tehetjük ezt meg, újra és újra emlékeztet bennünket a maguk után hagyott űrre.

Függőség

Végignézni egy számunkra fontos ember küzdelmeit a függőséggel különösen nehéz, hiszen az, akit szeretünk, még mindig ott van, mégsem önmaga már. Ráadásul a tiszta pillanatok reményt hozhatnak, amit a visszaesés újra elvesz, és az sem ritka, hogy egy függő kihasználja, kizsákmányolja a hozzá közel álló embereket, még több kárt és fájdalmat okozva így.

Krónikus betegségek

Sokan a tagadásba menekülnek, amikor először megkapják a diagnózist. Aztán mindennap felteszik maguknak a kérdést: miért?, de választ nem kapnak rá. Az állandó fájdalom, vagy a félelem, hogy az állapotod rosszabbra fordulhat, ezentúl mindig veled lesz, és könnyen árnyékot vethet minden egyes napodra.

Maradandó sérülések

Újra meg kell tanulnod mozogni a világban. Egykor egyszerű napi feladatok is hatalmas erőfeszítést követelhetnek most meg. Az emberek bánattal vagy szánalommal a szemükben néznek rád, ami szintén nem segít.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást