Ha a fahéj mellett létezik igazán őszi illat, akkor az a fahéjé, és az istenek voltak olyan kegyesek, hogy ezt a két csodát összehangolták, így az ízük is remekül passzol egymáshoz.
A fahéjas sütőtököt nem nehéz elkészíteni, akkor is sikert aratsz vele, ha egyébként csak teát főzni jársz a konyhába, ráadásul az egészen apró fáradozásért egy finom, különleges édességet kapsz, amit a diéta idején is bűntudat nélkül nassolhatsz.
Sőt! A sütőtök teli van rostokkal, a fahéj pedig serkenti az anyagcserét, így ezt a nyalánkságot szinte vétek lenne kihagyni.
Hozzávalók:
egy kisebb sütőtök, egy evőkanál olívaolaj, tengeri só, őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, egy evőkanál barna cukor.
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A sütőtököt vágd fel, és kapard ki a magját – ezeket később szintén megsütheted. A zöldséget vágd fel nagyjából 2,5 centiméteres szeletekre, és tedd őket sütőlapra. Permetezd meg mindkét oldalukat olívaolajjal, majd ízesítsd őket a sóval, a cukorral és a fűszerekkel, majd 20-25 perc alatt süsd őket puhára és aranybarnára.