Fagyálló stílustippek, hogy a sok réteg alatt is elegáns maradj

Fagyálló stílustippek, hogy a sok réteg alatt is elegáns maradj

Címlap / Stílus / Divat / Fagyálló stílustippek, hogy a sok réteg alatt is elegáns maradj

Nagy kihívás a hidegben úgy felöltözni, hogy ne érezzük magunkat egy pufi hóembernek, mikor kilépünk az utcára. Ilyenkor sok-sok réteget pakolunk magunkra – de hogyan maradunk egyben elegánsak is? Íme néhány szuper ötlet, hogy télen is jól érezd magad a bőrödben és a rétegekben!

Winter cropped

Bár a cropped fazon leginkább nyáron hódít, ilyenkor télen is nagy hasznát veheted a rövidebb fazonú felsőknek.

Hosszabb ingekkel vagy magasderekú szoknyák mellé például szuper választás nem túl vastag anyagból készült cropped felső. Így látszik mindkét réteg, mégsem fogsz fázni, ha kilépsz az utcára.

Tipp: Persze a kabátot otthon ne felejtsd!

Télen is ujjatlan

Szuper, ha van egy-két ujjatlan blézered vagy hosszított ujjatlan kardigánod ebben a szezonban. 

Mivel sokszor unalmasnak tűnhet a téli öltözködés – mindenre úgyis pulcsit kell felvenni a hideg miatt – ezért praktikus, ha a vékony pulcsidra vagy ingedre egy plusz ujjatlan réteget vehetsz fel.

Persze egy igazi téli napon ez még kevés lesz, egy meleg sállal és egy bélelt kabáttal még mindenképpen fel kell turbóznod a szetted – de legalább nem lesz olyan érzésed, hogy 3-4 pulcsit váltogatsz egész hónapban!

Poncsókra fel!

Míg ősszel a vékony pulcsinkra dobtuk fel, ilyenkor télen már a bőrkabátunkra vagy a téli kabátunk alá kell felvennünk a poncsót.

Ha hosszított, elöl nyitott fazont választasz, akkor előbukkanhat az alatta lévő réteg is, így egy szűk farmerrel és egy térd fölé érő csizmával kész is a téli szetted.

Ha pedig zárt a poncsód, akkor válassz oversize vagy garbó stílust, ezekben biztosan nem fogsz fázni!

Égig érő csizmák

Az idei tél szuper csizmái az extra hosszú darabok. Ha elegáns outfitet szeretnél, akkor szűk nadrággal vagy szűk szoknyával hordd, de a többi kiegészítőd ne legyen túl hangsúlyos – minden szem úgyis a csizmáidon fog kikötni!

A kényelmes fazon praktikusabb, keresd a laposabb darabokat, amiben simán kibírsz egy fárasztó munkanapot.

Ha szűk farmerrel és zakóval veszed fel a csizmát, akkor egy térdzoknival is kombinálhatod, aminek csak a teteje kell, hogy kikandikáljon a csizmából – így épp tökéletes lesz!

Egy sima, egy fordított

4-5 réteg egy szetten belül? Igen! Így is lehetsz elegáns! Ha a különböző anyagokat és textúrákat jól kombinálod, akkor a layerek egymást erősítik, téged pedig melegítenek majd!

Kint fázunk, bent melegünk van – ez az örök probléma télen. Ha több különböző vastagságú, könnyen levehető réteget viselsz, akkor pillanatok alatt megszabadulhatsz egy-egy felesleges pulcsitól vagy zakótól.

Fontos, hogy az alsó két réteg vékony és természetes anyagú legyen, ami ezeket követi, már lehet vastagabb, hiszen ha sokáig bent tartózkodsz (vásárolsz, dolgozol, moziban vagy), ezeket úgyis leveszed magadról.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást