Facebook: a 7 legszörnyűbb felhasználótípus

Facebook: a 7 legszörnyűbb felhasználótípus

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Facebook: a 7 legszörnyűbb felhasználótípus

Mindenkinek vannak olyan ismerősei, akiket legszívesebben elrejtene a hírfolyamból – és olykor akár meg is teszi. Az amerikai Sweatband.com webáruház 1 793 embert kérdezett meg, milyen magatartást tartanak a legidegesítőbbnek a közösségi portálon. Íme, az eredmény, amely érzékenyen érintheti a büszke kismamákat és a fáradhatatlan ételfotósokat…

7. A becsekkolók

Ők azok, akik bárhol járnak, a Facebook „check-in” funkcióját használva közzéteszik a tartózkodási helyüket. Még akkor is, ha esetleg pont a kerti budi az.
Oké, ha az évtized buliját vagy utazását világgá kürtölöd, de napi egynél több becsekkolásod lehetőleg ne legyen! Ezzel ugyanis nemcsak azokban ébresztesz ellenérzést, akik nem jut(hat)nak el ilyen helyekre, hanem egyszerűen unalmas leszel.

6. A kitárulkozók

Szerelem, szakítás, dráma… A kitárulkozók mindent gátlástalanul megosztanak, legyen szó csókról vagy könnyekről. Olykor már az érzi magát zavarban tőlük, aki olvassa a bejegyzéseiket.
Ha magas is hajlamos vagy rendkívül személyes részleteket megosztani az életedből, készíts inkább egy zárt csoportot a Facebookon a barátaidnak, vagy nyiss egy több fős üzenetváltást – ezzel megkímélheted a kívülállókat.

5. A büszke szülők

Minden gyermek születése csoda, s minden szülő büszke a csemetéjére – ez a világ rendje. Senki sem akarhatja azonban, hogy az ő porontyával legyen tele a Facebook, és mindenki naponta három fotót meg egy videót lásson arról, milyen szépen fejlődik a kicsinye.
Hidd el, a negyedik gőgicsélős kép már senkit sem érdekel, mint ahogy a cumi miatti hiszti sem annyira vicces. Amennyiben te is lelkesen „kiposztolod” az utódod, gondolj bele: szívesen látnál magadról ilyen nyilvános felvételeket?

4. A meghívóval bombázók

A Facebook egyik legnagyobb vonzerejét a különböző alkalmazások jelentik, amelyek lehetnek nyereményjátékok vagy egyszerű unaloműzők is. Nem szabad viszont alapjáraton feltételezned, hogy ami téged magával ragadott, azt másnak muszáj megnéznie.
Csak olyannak küldj meghívót, akiről tudod, biztosan érdekli majd a dolog – mindenki más tabu! Igaz, hogy egy kattintással le lehet tiltani az invitációk érkezését, erről azonban koránt sem tud az összes felhasználó.

3. A rejtélyeset posztolók

Vannak, akik gyakran érthetetlen állapotfrissítéseket tesznek közzé – legalábbis neked fogalmad sincs, miről szólnak a rejtjelezett üzenetek. Ez eleve kapufa, hiszen a címzetteknek akár közvetlenül is el lehetne őket küldeni, másokat pedig nyilván a legkevésbé sem érdekel.
Gyenge problémamegoldó képességről és alacsony érzelmi intelligenciáról árulkodik tehát, ha valaki hajlamos ilyenre. Az egyértelmű, de nyilván egy embernek szóló üzenetek is pont ilyenek.

2. A kajafotósok

A legjobban sikerült fogások megosztásával semmi gond. Az viszont már gáz, ha naponta (akár többször is) közzéteszed a tányérod tartalmát a Facebookon. Ez a közösségi portál ugyanis nem erre való.
Amennyiben szeretsz gasztrofotókat posztolni, próbáld ki inkább az Instagramot! Ott az sem baj, ha akad nálad napi húsz. Akkor viszont kezdj el gyanakodni, ha korgó gyomorral is a hamburger legtökéletesebb megörökítési szögét keresed – az már beteges!

1. Diétával és edzéssel dicsekvők

A csaknem kétezer megkérdezett több mint felének velük van tele a… puttonya. Azok ugyanis, akik minden sporttevékenységük és ételválasztásuk megosztására késztetést éreznek, nyilván nem a saját egészségüket tartják szem előtt, hanem mások orra alá akarják dörgölni, mennyivel különbek.
Nem csoda, hogy ez sokakban ellenérzést kelt. Óriási dolog az helyes életmód, de igazából nem ennyire közszemlére való. Téged melyik magatartás zavar a legjobban a felsoroltak közül? Esetleg van, ami kimaradt a listából?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást