Ezt kell tenned szívinfarktus esetén: életet menthet a szakértő tanácsa

Ezt kell tenned szívinfarktus esetén: életet menthet a szakértő tanácsa

Címlap / Életmód / Egészség / Ezt kell tenned szívinfarktus esetén: életet menthet a szakértő tanácsa / 2. oldal

Egy aszpirin is segíthet

Az aszpirin meggátolja a vérlemezkék összekapcsolódását, így segíthet megakadályozni azt is, hogy a sérült érfalaknál a vér megalvadjon és elzáródást okozzon. Mindez persze nem jelenti azt, hogy egy aszpirinnel kezelhető lenne az infarktus, de értékes percek nyerhetőek vele, ezért többnyire a kórházba érkezés után is ezt a gyógyszert kapja meg a beteg először.

Ha van rá lehetőség, és nem áll fent gyógyszerérzékenység, egy aszpirin szétrágása vagy kevés folyadékkal történő bevétele hasznos lehet addig is, amíg a mentőkre vártok.

Ha mégsem infarktus okozta a tüneteket, az aszpirin bevétele rendszerint akkor sem okoz semmiféle problémát, vagyis segíthet, de szinte biztosan nem árthat a tabletta bevétele.

Legyél felkészült!

A mentők kiérkezéséig a beteg segítője összekészítheti azokat a gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket, amiket a beteg szed – ezek értékes információt jelenthetnek az ellátás során.

Ha egyedül vagy, akkor ne mozogj, ne kezd el keresgetni a fiolákat, de próbáld meg összeszedni a gondolataidat, fejben felsorolni, milyen készítményeket vettél be.

Ez akár abban is segíthet, hogy eltereld a gondolataidat, nyugodtnak maradni a feszült helyzetben ugyanis rendkívül fontos a szíved védelme érdekében.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást