Párkapcsolat / Szerelem

Ezért nem szabad feladnod, hogy megtalálod az igaz szerelmet

Ezért nem szabad feladnod, hogy megtalálod az igaz szerelmet

Elkönyvelted, hogy igazi boldogság csak a mesében van, mert egytől egyik selejtesek a valódi férfiak? Ne csodálkozz, ha folyton csak a várakozásaidnak megfelelő tapasztalattal leszel gazdagabb… De most itt az ideje, hogy magad mögött hagyd az efféle korlátokat!

A szerelem kortalan

Akármilyen türelmetlen vagy, a szerelem sem térben, sem időben nem ismer határokat. Ez azt jelenti, hogy bármikor rád találhat.

Mivel a mély érzelmek alapvetően nem külső tényezőktől függnek, semmi okod feltételezni, hogy húszévesen volt a legnagyobb esélyed életed legboldogabb párkapcsolatára, az esztendők múlásával pedig egyre reménytelenebb a helyzet.


Tavaszi szerelemre vársz? 5 dolog, amit meg kell tenned, hogy rád találjon


Lehet olyan népi bölcsességekkel dobálózni, mint például „a külső megfog, a belső megtart”, ám mi úgy gondoljuk, hogy igazából mindig az egész lényed játszik szerepet a dologban.

A világért se hagyd tehát meggyőzni magadat arról, hogy csökken a sanszod. Sőt, önmagad megismerésével egyre közelebb kerülsz a célhoz!

Szerethető vagy

A kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakításának leggyakoribb gátja, hogy valamelyik fél nem hiszi el magáról, hogy őt lehet szeretni. Hogy ő ezt a fajta boldogságot megérdemli.

A feltételezés pedig eleve olyan magatartást és konfliktusokat eredményez, amelyek megnehezítik a közös életet.

Mielőtt tehát kijelentenéd, hogy te aztán nyitott vagy a nagy szerelemre, gondold végig, szerinted szerethető vagy-e.

Ha nem, mielőbb indulj el az önismeret útján, mert hamarosan rájössz majd: igenis jár neked a boldogság! Ettől aztán más szemmel fogsz nézni a férfiakra is, így a hatás nem marad el.

Mindenért meg kell dolgozni

Talán elkeserítőnek hangzik a tény, miszerint az életben mindenért meg kell valamennyire küzdeni.

Tévedés, hogy vannak, akik „beleszületnek a jóba”, hiszen belülről igencsak borsos ára lehet annak, ami kívülről adottnak tűnik.

Minden párkapcsolat alkalmazkodást és összecsiszolódást igényel, és aligha akad olyan ember a világon, aki mindenfajta erőfeszítés nélkül ébredhet minden reggel az álmaiban látott párja mellett.

Persze, a dolog szépsége, hogy a küzdelem egyre bölcsebbé és nemesebbé tesz, sosem hiábavalóak tehát az alkalmankénti nehézségek.

Ha elfogadod, hogy a szerelem is „munkaigényes”, nem vágod majd sikítva a párod fejéhez az első veszekedés alkalmával, hogy szakítani akarsz vele.

A szőke herceg nem létezik

Rossz hír, hogy objektív értelemben tökéletes pasi nem létezik – bár talán mégsem akkora tragédia ez, hiszen elég unalmas figura lenne szegény. Jó hír viszont, hogy olyan igenis akad, aki tökéletes a számodra!

Persze, ehhez nem árt tudnod, hogy tulajdonképpen mire és kire is vágysz, illetve mit szeretnél kapni egy párkapcsolattól. Azonosítsd az eddigi párkeresési mintádat, és fedezd fel benne az esetleges buktatókat!

Ha például elhatároztad, hogy kizárólag egy negatívnak érzékelt, csalódásgyanús típus bukik rád, ne csodálkozz a várakozásod újbóli meg újbóli beigazolódásán… 

Vonzerőd teljében vagy

Te is tudod, hogy a vonzerő még véletlenül sem az aktuális testsúlyodon vagy a ruhaméreteden múlik, hanem azon, hogy miként érzed magad a bőrödben.

Ennek megfelelően csak rajtad múlik, szeretnél-e életed legszexibb formájában tündökölni mondjuk két perc múlva, vagy pedig csak sajnálod magad a vélt vagy valós testi „hibák” miatt.

Tegyél meg mindent azért, hogy a lehető legjobban érezd magad! Csak te tudhatod, hogy ehhez edzés kell inkább, vagy pedig egy hatalmas pizza.

Az élet örömeit élvezve ugyanis valószínű, hogy a társad is hamarabb rád talál majd…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást