Ezért ne oszd meg azonnal az ismerőseiddel, ha elérsz egy mérföldkövet az életedben

Ezért ne oszd meg azonnal az ismerőseiddel, ha elérsz egy mérföldkövet az életedben

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért ne oszd meg azonnal az ismerőseiddel, ha elérsz egy mérföldkövet az életedben

Amikor valami szuper dolog történik veled, te is azonnal megosztanád az egész világgal? Vagy, ha más nem, legalább azokkal a kétkedő ismerősökkel, akik sosem hittek benned. Így aztán nehezen bírjuk megállni, hogy ne posztoljuk ki azonnal a közösségi oldalakra, ha például megszereztük álmaink munkáját. Pedig valójában sokkal jobban járunk, ha egy ideig még megtartjuk magunknak ezeket a híreket.

Nem tudhatjuk, mi következik

Nem csoda, hogy a közösségi média korában úgy érezzük, versenyeznünk „kell” az ismerőseinkkel, akik szuper képeket posztolnak.

Pedig nem kellene, hogy hozzájuk hasonlóan te is minden hírt rögtön megossz az emberekkel! Ugyanis bármennyire jól haladnak a dolgaink, sosem tudhatjuk előre, mi vár ránk a következő sarkon.

Vegyünk is egy példát.

Elmész egy állásinterjúra, mindent jól csinálsz, a beszélgetés szuper, és látszik, hogy a HR-es elégedett veled. Annyira izgatott vagy, hogy rögtön elmeséled a barátaidnak, családodnak, és együtt várjátok a szuper hírt.

Mígnem megérkezik az üzenet, miszerint ezúttal nem téged választottak. Ez már önmagában is vacak pillanat, de a tudat, hogy az ismerőseidnek is el kell mondanod, csak hab a tortán.

Inkább várj egy kicsit az interjúk után, és akkor közöld a többiekkel a jó hírt, ha megérkezett a pozitív válasz a munkahelyről.

Jönnek az állandó kérdések

Elköltözöl egy másik városba, vagy új lakást veszel, és annyira izgatott vagy, hogy ki is posztolod a Facebookra. Hiszen ez egy örömhír, és jó érzés, ha mások is látják, nem?

Az elismerő lájkok után viszont jönni fognak a kommentek is, amelyekben az ismerőseid nem győznek kíváncsiskodni, mégis miért, és mikor.

Ez pedig egy idő után nagyon zavaró lesz, és legszívesebben te magad is elrejtőznél a Facebook elől, hogy egyáltalán kitaláld, mi a válasz ezekre a kérdésekre.

Noha az emberek nagy része úgy érzi, ezzel nem ártanak neked, sőt, kicsit úgy hiszik, még talán segítenek is neked, valójában a túlságosan privát kérdésekkel csak megnehezítik a helyzeted.

Nem mindenki akar jót neked

Nem minden (netes) ismerősöd szeretné neked a legjobbat. A követőid között rengeteg olyan ember is található, akik nem kedvelnek, irgyikednek, és valójában azt remélik, hogy hosszabb távon elbuksz.

A világ már csak ilyen; néhányan pedig ki nem állhatják, ha egy másik személy sokkal sikeresebb náluk.

Ők azok, akik kissé elbátortalanítanak, és éreztetik veled, hogy túl nagy fába vágtad a fejszédet, az álmaidat pedig úgysem tudod megvalósítani. Ezzel az a legnagyobb gond, hogy a negatív rezgések könnyen összezúzhatják a lelkesedésedet.

Ilyenkor két lehetőséged van: az egyik, hogy megpróbálsz ezekből a kommentekből motivációt gyűjteni, és csak azért is megmutatni nekik, milyen erős vagy.

A másik pedig, hogy megelőzöd a stresszt, és szimplán nem osztod meg velük, mire készülsz.

Ellophatják az ötleteidet

Talán észre sem veszed, de az élet minden területén zajlanak a versenyek, akár kreativitásban, akár teljesen más területeken.

Ismered azt az érzést, amikor mondasz egy viccet, de pont nem hallották, aztán valaki elismétli hangosabban, és az egész szoba nevetni kezd?

Vagy amikor van egy nagyon jó ötleted, megosztod valakivel, ő pedig fogja, és egy majdnem teljesen ugyanolyat valósít meg?

Képzeld el ezt, csak az álmaiddal, terveiddel, amelyeket elárultál az ismerőseidnek.

Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor egy régóta dédelgetett vágyunk már szinte látóhatáron belül van, és valaki más ellopja előlünk.

Védd az ötleteidet, sose oszd meg a neten, vagy olyan ismerősökkel, akikben nem bízol!

 

Nem kell, hogy mások is tudják

Bőven elég, ha a jó híreket csak olyan emberekkel osztod meg, akik tényleg fontosak számodra. Sőt, próbáld ki azt, hogy néhányat meg is tartasz magadnak.

Kaptál egy jó kis fizetésemelést a munkahelyeden. Olyan szuper prezentációt tartottál, hogy a végén még meg is tapsoltak. Esetleg fogytál 1 kilót.

Ezek a szuper hírek egyáltalán nem lesznek kevesebbek, ha rajtad kívül senki más nem tudja őket.

Életünk során meg kell tanulnunk, hogy nem csak mások elismerése számít a megítélésünkben, hanem a sajátunk is.

Sőt, talán utóbbi a legfontosabb, hiszen semmit sem kell bizonyítanunk másoknak, kizárólag magunknak.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!