Ezért örülj annak, hogy megint egy évvel öregebb lettél

Ezért örülj annak, hogy megint egy évvel öregebb lettél

Címlap / Életmód / Egészség / Ezért örülj annak, hogy megint egy évvel öregebb lettél

Viszonylag rövid ideig tart életünknek azon szakasza, amikor annak örülünk, hogy eggyel több gyertya ég a tortán. Talán a 18. az utolsó ilyen, hiszen végre megnyílik a szabadság kapuja, teljes jogú felnőttekké válunk, ettől kezdve azonban már csak az idő múlásának árnya lebeg a szülinapi sütemény fölött. Pedig öregedni igenis jó! Elmondjuk, miért érdemes örülni, ha megint egy évvel öregebb lettél – a nevetőráncok miatt valószínűleg mostanra már úgysem kell aggódnod.

Ennyi gyertyát elfújni igazi kihívás!

Elfújni öt-hat gyertyát nem nagy feladat, igaz? Na de harmincat, negyvenet, urambocsá’, ötvenet, na az már valami!
Mit neked néhány pislákoló lángocska, amikor igazi mindenhatónak érezheted magadat, aki orkán erejű lélegzetével lángerdőket tarol le a tejszínhab-hegyek fölött! Ez már férfimunka volt! Jövőre még durvább jöhet!

Egyre jobbak a party-k

Az ember minden évben bölcsebb lesz, ennek megfelelően mostanra biztosan te is megtanultad, hogy a saját lakásodba szervezni a bulit nem jó ötlet, mert neked kell mosogatnod, és csak azért, mert szülinapos vagy, a pálinka nem fog kivételezni veled, ha mindenkivel koccintani akarsz.

Lehet, hogy már van mögötted néhány születésnap, de legalább mindegyikből tanultál valamit, így minden évben egyre jobb összejöveteleket szervezel.

Lassan elfelejted a kínos történeteket

Nincs olyan születésnap, ahol előbb-utóbb ne kerülne elő néhány kínos történet az ünnepeltről, esetleg annak gyerekkorából – hacsak nem akarod vérig sérteni a családot, ezeket kínos mosollyal az arcodon, de csendben hallgatod végig.
Cserébe viszont egyre nagyobb lelki nyugalommal mondhatod, hogy te erre bizony egyáltalán nem is emlékszel, mert az évek előre haladtával ennek egyre nagyobb a valószínűsége. És ugye ami régen volt, talán igaz se volt…

Nem kötelező berúgnod

Míg a 18-on biztosan mindenki veled akart koccintani, az egyetemi éveid alatt pedig nem is volt buli, ha egy felesre nemet mondtál, mostanra megszűnt a nyomás, és senki nem fogja az arcodba üvölteni, hogy „Miiiiiiii??!”, ha a pultnál állva egy ásványvizet kérsz.

A vendégeid is öregszenek

Lehet, hogy úgy érzed, eljárt feletted az idő, de vigaszt nyújt, ha végig nézel a vendégseregeden: bizony, ők is egy évvel öregebbek lettek a tavalyi bulid óta!
Lehet, hogy néha az az érzésed, a koncertekre csak óvodások járnak, a metrón pedig téged követnek az iskolás csoportok, de a barátaid ellenőrizhető, kiszámítható, és megbízható módon, veled együtt öregszenek.

És ami a legfontosabb: még mindig életben vagy!

Mert azért lássuk be, az őszülő hajszálakkal meg azokkal az undok szarkalábakkal együtt is, az élet szép, és minden egyes itt, a Földön töltött év egy újabb ajándék, amiért hálásaknak kell lennünk.
A születésnapokon pedig pontosan ezt ünnepeljük, úgyhogy a kesergés helyett örülj inkább, amiért újabb 365 gyönyörű nap jutott neked, és reménykedj benne, hogy egy év múlva ugyanúgy, ugyanazokkal az emberekkel oszthatod meg a tortádat, mint idén – még akkor is, ha egy újabb gyertya kerül a tetejébe.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást