Párkapcsolat / Szerelem

Ezért fontos, hogy nőként, párkapcsolatban élve is legyenek fiú barátaid

Ezért fontos, hogy nőként, párkapcsolatban élve is legyenek fiú barátaid

Valószínűleg a húszas éveid elején neked is rengeteg fiú barátod volt, akikhez sosem fűztek gyengéd érzelmek, egyszerűen csak jól érezted magad a társaságukban, és megértettétek egymást. Mégis, az emberek többsége hajlamos arra, hogy miután kapcsolatba kerül, az ellenkező nemű barátoktól fokozatosan eltávolodik. Pedig fontos, hogy nőként is legyenek fiú barátaid, ezt pedig négy állítással alá is támasztjuk!

Ők biztosan nem gerjesztik a feszültséget

A nők között sokkal gyakoribbak a konfliktusok és a drámai helyzetek, amelyek valójában nem mindig megalapozottak. Bármennyire is szeretnénk tagadni, tény, hogy a csajok többsége hajlamos apróságokon megsértődni, vagy olyan dolgok miatt kiakadni, amiről később ők is belátják, hogy butaság volt.

Na, ha vannak fiú barátaid, ettől biztosan megkíméled magad! Persze néha nekik is van rossz napjuk, és tudnak nyűgösek is lenni, de őket nem igazán érdekli, hogy visszaírsz-e az üzenetükre azonnal, és az sem, hogy éppen milyen indokkal mondtad le a találkozót.

Ez pedig néha igazi feltöltődést jelent a stresszes hétköznapokban.

Másképp látják a helyzetet, mint te

A párkapcsolatod szempontjából van egy nagyon fontos oka annak, miért kell, hogy legyenek fiú barátaid. Nem is kérdés, néha teljesen úgy fest, hogy a nők és a férfiak két eltérő bolygóról származnak, máshogy gondolkodunk, és még a kommunikációnk sem ugyanolyan.

Épp ezért simán előfordulhat, hogy mond valamint neked a pasid, és bár ő nem úgy gondolja, te kritikaként értelmezed, és képes vagy a sorok között olvasva olyat feltételezni, ami neki eszébe sem jutott. Ezért jó, ha van megbízható fiú barátod, aki ilyenkor helyreteszi a dolgokat, és megmutatja, miként gondolkodik a másik nem.

Ő minden vitátokat máshogy fog értelmezni, mint te, ezért olyan hasznos tanácsokat ad, mint amilyet semelyik barátnőd sem!

Tőlük mindig őszinte választ kapsz

A lányok többsége inkább óvatosan fogalmaz, ha kritikát ad, sőt, sokan inkább nem is mondják el őszintén a véleményüket, nehogy megbántsanak.

Ez alól nem sok kivétel van: igen, a szüleid és a tesód biztosan nem fogják vissza magukat, de rajtuk kívül még ott vannak a fiú barátok, akik szintén mindig megmondják az igazat! Mivel ők nem túlságosan érzelgősek, és általában nem is igazán mézesmázosak, biztos lehetsz benne, hogy ha valamit rosszul csináltál, garantáltan a tudtodra is adják.

Kiakadtál a pasidra valamiért, ami számodra érthető, de szerintük nem? Szólni fognak, nyugi! Új ruhát készülsz venni, ami nem előnyös neked? Ne számíts néma bólogatásra, megkapod a kritikát! És hidd el, ezek mind nagyon jól jönnek a kapcsolatod és a saját fejlődésed érdekében is.

Másképp vigasztalnak a csalódások után

A csajok is biztosan melletted állnak, és ezerszer is végig hallgatják a monológodat, ha mégis szakítanátok a pasiddal.

De tudod, kik igazán profik a vigasztalásban? A fiú haverok! Míg a lányokkal érzelgősebbre veszitek a formát, addig a srácok garantáltan inkább a kedveden próbálnak javítani, és addig igyekeznek megnevettetni, míg sikerrel nem járnak. Ha egy fiú baráttal ülsz be például egy bárba, biztosan nem depis témára kell készülnöd. Arról nem is beszélve, hogy őszintén megmondják, az exed szerencsés volt veled, és kettőtök közül ő veszített nagyobbat.

Egészen más érzés ezt egy fiú szájából hallani, mint a barátnőidéből, még akkor is, ha tényleg csak baráti a viszonyotok!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást