Ezért bírjuk annyira még a csúnya zenészeket is: egy gitárral biztos a randevú

Ezért bírjuk annyira még a csúnya zenészeket is: egy gitárral biztos a randevú

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért bírjuk annyira még a csúnya zenészeket is: egy gitárral biztos a randevú

A brit tudósok valamiért késztetést éreznek, hogy amúgy is nyilvánvaló dolgokat igazoljanak. Ez történt Nicolas Gueguen professzorral is, aki nemrég azt a tényt bizonyította, hogy a zenészek sokkal szexisebbek az átlag férfiaknál.

Aki gitárral van, azzal elmennénk randizni
A professzor kísérlete szemtelenül egyszerű volt: fogott egy 20-as éveiben járó színészt, és megkérte, hogy egy plázában sétálva próbálja megszerezni lányok telefonszámait. Az első kísérletben a fiú kezében nem volt semmi, a második körben egy sporttáskát, a harmadikban pedig egy gitárt cipelt.
Amikor a fiú gitárt vitt magával, 100-ból 31 nő azonnal odaadta neki a telefonszámát, míg üres kézzel csak 14-en mentek bele a számcserébe. Érdekes módon a sporttáskát nem találták vonzónak a lányok: így mindössze 9 randit sikerült megbeszélni a kísérletet végző fiúnak.
  Az eredmények egyébként valószínűleg nem leptek meg senkit, már csak azért sem, mert az amúgy is nyilvánvaló tényt egy korábbi vizsgálat már igazolta, Gueguen professzor kísérlete csak ennek az eredményeit támasztotta alá. A korábbi tesztek során a Facebookon jelöltek ismerősnek egy kitalált profillal lányokat. Az eredmények itt is azt mutatták, hogy ha a profilképen ugyanaz a fiú gitárt tartott a kezében, sokkal nagyobb eséllyel jelölték vissza, mint ha nem volt nála semmi.
A zenészek intelligensek, de ez csak a nőket érdekli

A professzor szerint azért vonzódunk ennyire a zenészekhez, mert azt feltételezzük, hogy aki játszik valamilyen hangszeren, az intelligens és magas az érzelmi intelligenciája is, ráadásul képes új dolgokat megtanulni. Ha ez a magyarázat valós, akkor az a férfiakra nézve kissé kínos – a kutatások szerint ugyanis az ő szemükben egy nő egyáltalán nem válik vonzóbbá attól, hogy játszik-e valamilyen hangszeren vagy sem.
Csúnyák és szexisek
A South Brittany Egyetem sok pénzt megspórolhatott volna magának, ha a professzoruk a kísérlet helyett csak végigtekintett volna az elmúlt évek szex szimbólumain. Nők milliói rajongtak ugyanis olyan zenész vagy énekes férfiakért, akik egyébként valószínűleg cseppet sem lettek volna kapósak, ha polgári hivatást űznek. Ringo Star, Mick Jagger, Steven Tyler, Alice Cooper, vagy éppen Lemmy Kilmister az Oasisból sem feltétlenül előnyös megjelenésével hódított, de még Marilyn Mansonnak is sikerült egy olyan gyönyörű feleséget szereznie – ha csak átmenetileg is – mint Dita von Teese.
Ha romantikus zene is szól, nem tudunk nemet mondani

Ugyan nem friss kutatás, de a témába vág egy 2010-es kísérlet, amikor francia kutatók a romantikus zene hatását vizsgálták 18 és 20 év közötti fiatal nőkön. A hölgyeknek egy váróteremben kellett 5 percig várakozniuk, ahol halk zene szólt. Ők úgy tudták, egy hagyományos és egy bio keksz közötti különbséget kell megvitatniuk egy fiatalemberrel – csakhogy a srác a kutatók beépített embere volt, aki a beszélgetés után randevúra hívta a lányokat.
Az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a zene egyértelműen befolyásolta a lányok nyitottságát: egy semleges dal közben csak 28 százalékuk volt hajlandó odaadni a számát, de ha a háttérben egy romantikus dal szólt, már 52 százalék bólintott rá a randira. Ki tudja, ha a srácnál egy gitár is lett volna, talán senki nem lett volna képes nemet mondani neki.  

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!