Életmód / Lélek / Stílus

Ezekről a dolgokról árulkodik a testbeszéded, és nem is sejted

A szemkontaktus hiánya

Ahogy a mondás is tartja, a szem a lélek tükre, épp ezért érdemes különös figyelmet fordítanod rá. Felmérések szerint ha a beszélgetőpartnered kerüli a szemkontaktust, és gyakran pillant jobbra (ha szemben állsz vele, akkor neked balra), nagy valószínűséggel nem mond teljesen igazat.

Ugyanakkor azt is fontos észben tartanod, hogy ezt az információt egyre többen tudják, így sokan füllentés közben jobban fenntartják a szemkontaktust, mint általában.

Az elhelyezkedés fontossága

Az, hogy merre fordulunk beszélgetés közben, szintén sokat elárulhat rólunk. A partnered vállaival feléd fordul, és az arca is nagyjából szembehelyezkedik a tiéddel? Akkor jó hírünk van, mert ez azt jelenti, hogy érdeklődik a mondanivalód iránt, és szívesen vesz részt a társalgásban.

Ha viszont teljesen elfordul tőled, az azt szimbolizálja, hogy nem igazán fontos számára, amiről beszélsz.

Folyamatos izgés-mozgás

Veled is előfordult már, hogy beszélgetés közben a partnered végig izgett-mozgott, vagy matatott valamivel a kezében? Szakértők szerint ez azt jelenti, hogy az adott személy nem igazán érzi magát kényelmesen a társalgás során, és úgy próbálja ezt leküzdeni, hogy közben lefoglalja magát valami mással. Ezáltal sikerül elterelnie kissé a figyelmét, és kevésbé érzi magát zavarban.

Olvastad már?  36 kérdés, ami után szerelembe esel. Merjetek őszintén válaszolni

Szintén a helyzet akkor, ha folyamatosan mozgatod a lábad – ez ugyanis azt jelképezi, hogy nagyon ideges vagy az adott szituációban.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2