Párkapcsolat / Szerelem

Ezeket a randiszabályokat érdemes megszegned, hogy boldog legyél

Ezeket a randiszabályokat érdemes megszegned, hogy boldog legyél

„A szabályok arra valók, hogy megszegjük őket!” – tartja a mondás. Tegyük félre a paradoxont, hogy mi van, ha ez is csak egy szabály, és lássuk, milyen társadalmilag berögződött hiedelmeket kell elfelejtened a boldogság felé vezető úton!

„Nem fekszem le vele az X. randiig!”

Lássuk be, ez a randiszabályok királynője. Annyi véleményt hallhatsz a témában, hogy csak na: vannak, akik szerint már az első alkalommal célszerű minél alaposabban megismerni a másikat, míg mások ezzel egészen a házasságig várnak.
A maga módján mindenkinek igaza van, egy dolog azonban biztos: senki sem ismerheti a te gondolkodásmódodat, érzelmi beállítottságodat és vágyaidat nálad jobban. Hallgass tehát saját magadra, ne pedig másra!

„Nem hívhatok randira egy férfit!”

Ez még abból a korból ragadt a köztudatban, amikor az y-ra végződő vezetéknév nemesi rangot jelölt. Mint a szex témakörénél, itt is abszolút egyedi preferenciáról van szó: ha úgy érzed, hogy a pasinak kell megtennie ezt a lépést semmi gond.
Amennyiben viszont kerültél már olyan helyzetbe, hogy a vélt külső elvárások miatt szalasztottál el egy kapcsolatot, legközelebb már ne tedd meg! Ha a belső hang azt súgja, kezdeményezz!

„El kell játszani a jégkirálynőt!”

Az egyszerű tyúkocska viccből ismert módszere sokaknak beválik: tudod, amikor elfut a kakas elől, aztán úgy dönt, hogy megbotlik, mert fél, hogy ha csak úgy megállna, könnyű prédának tűnne.
Amennyiben kedvedre való egy kis kéretés, játszadozás, tedd bátran – de tartsd szem előtt, hogy vannak olyan férfiak, akiket a visszautasítás inkább elrettent, mintsem további próbálkozásra sarkall! Van tehát kockázata a dolognak.

„A pasinak kell fizetnie mindent!”

Gáláns gesztus, hogy a férfi finanszírozza a randi költségeit. Ha viszont valami nagyobb szabású programon vesztek részt, érdemes felajánlanod az összeg felezését. Szerencsés esetben erre az úriember nemet fog mondani.
Ám ha mégis belemegy a felezésbe, s ez benned ellenérzést kelt, akkor gondolkodj el rajta, van-e közös jövőtök ilyen mértékű anyagi hozzáállásbeli különbségek mellett.

„A vacsorán salátát kell ennem!”

Senki sem hiszi, hogy napi háromszáz kalórián élsz. (Amennyiben ez a valóság, pszichiáter tud segíteni rajtad, nem pedig pasi.) A férfiak kifejezetten szexinek tartják az asztali örömöket élvező, jó étvággyal evő nőket, mivel az jut eszükbe, hogy ezzel a csajjal bizony öröm az élet.
Természetesen nyugodtan választhatsz az étlap diétás szekciójából, ha éppen arra támad gusztusod, ám egy méretes tripla hamburger betolása sem vet rád rossz fényt – sőt!

„Ha még nincs is vonzalom, majd kialakul!”

Ez a „majd kialakul” lényegében annak a szinonimája, hogy „ha ló nincs, szamár is jó”. A te dolgod, hogy beéred-e B-verziókkal az életben. Csak az a fontos, hogy ne csapd be magad, és ne akard tökéletesnek feltüntetni, ami valójában messze nem az.
Az érzelmek és az emberi testben lejátszódó biokémiai reakciók világa kiszámíthatatlan, ugyanakkor akinek nem kívánod a közelségét, arra nem feltétlenül célszerű időt pazarolnod.

„Mindenáron higgadtnak kell tettetned magad!”

Nem higgadtnak, hanem olyannak, amilyen valójában vagy. Sokan hajlamosak megfeledkezni róla, hogy mindenféle típusú találkozó sikerének kulcsa, hogy a felek önmagukat adják, s ne akarjanak másnak látszani. Lehet, hogy a halvérűség másnak észbontóan szexisen áll, ám könnyen lehet, hogy te vihogva és elvörösödve leszel valaki számára a végzet asszonya.
Elég belegondolnod, neked ki jön be jobban: egy őszintén, viccesen bénázó srác, vagy egy protokollt betartó diplomata?
A felsoroltakon kívül találkoztál már olyan randiszabállyal, ami szerinted totális marhaság? Várjuk a véleményed kommentben, ne tartsd magadban!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást