Otthon / Utazás

Ezeket a dolgokat szoktuk utazáskor otthon hagyni

Ezeket a dolgokat szoktuk utazáskor otthon hagyni

Utazni a legtöbben szeretünk, bár ezen inkább a megérkezést, az új tájak megismerését és a nyaralást értjük, nem pedig azt a több órát, amit vonaton, buszon, autóban, esetleg repülőn töltünk. Miközben kínosan ügyelsz arra, hogy ne maradjon otthon a fürdőruha, a naptej, a gyerek gyógyszere vagy a szemüveged, indulás előtt győződj meg róla, hogy ezeket a dolgokat is bedobtad a kézi táskádba, mert sokkal elviselhetőbbé tehető velük egy hosszú utazás.

Fogkefe

Akár az úton éjszakázol, akár egy kis sznekket majszolsz el, jól fog esni, ha utána meg tudod mosni a fogadat. 

Érdemes beruházni egy kis utazó fogkefére, ami apróbb és összecsukható, így a keféje a táskában is tiszta marad. Ha fogat tudsz mosni, nem csak komfortosabban érzed magad, de még kipihentebbnek is.

Nedves törlőkendő

Nem csak azért jön jól, mert út közben nem biztos, hogy mindig mindenhol kezet tudsz majd mosni, hanem azért is, mert felfrissítheted vele az arcod, a dekoltázsod és a hónaljadat, amikor zuhanyozni nincs lehetőséged. 

Egy tikkasztó út során úgy fogod érezni, mintha újjászülettél volna.
Ha gyermeked van, akkor pedig létfontosságú eszköz, ebben az esetben antibakteriális törlőkendőt válassz.

Fésű

Gyakran felejtjük otthon. Hajvasalóra és hajszárítóra inkább gondolunk, mint a fésűre.

Nem jó móka kézzel fésülködni. Egy apró, összecsukható fésű vagy hajkefe szintén jó szolgálatot tehet.

Nem tragédia, ha kócos hajjal szállsz le a repülőről, elvégre senki nem várja, hogy több óra utazás után is tip-top formában legyél, de jobban fogod érezni magadat, ha egy kicsit meg tudtad igazítani a hajadat, ha pedig a lehetetlen alvópózok egyikében elfeküdted a tincseidet, egy kis fésű életet menthet.

Tükör

Egy kis kézi tükör segít, hogy ellenőrizd a sminkedet, megigazítsd a hajadat, de abban is, hogy elhárítsd a vészhelyzeteket, például, ha valami a szemedbe megy. 
Hogy mennyire hozzászoktunk a tükrök elérhetőségéhez, csak akkor válik nyilvánvalóvá, amikor nincsenek kéznél. Mivel nem foglal sok helyet, érdemes eltenni egyet a táskádba, bármikor jól jöhet.

Ajakír

A klímaváltozás, a légkondi, vagy a nem megfelelő folyadékfogyasztás – amire utazás közben különösen ügyelj! – kiszáríthatják az ajkaidat, annál pedig nincs kellemetlenebb, mint amikor cserepes szájjal vagy égető ajkakkal kell még órákat egy helyben ülnöd.

Jobb, ha bedobsz a táskádba egy ajakápolót, lehetőleg akkor már UV-szűrőset, mert az a nyaralás alatt is jól fog jönni.

Kézkrém

A helyzet ugyanaz, amint az ajakír esetében: ahogy a szád, úgy a bőröd is kiszáradhat, és ilyenkor jól jön, ha van nálad egy kis hidratálókrém, amit szükség esetén nem csak a kezedre, hanem bárhova másra is kenhetsz. 

Amennyiben repülővel utazol, ellenőrizd a légitársaságod szabályait, mert elképzelhető, hogy csak speciális, kis kiszerelésű krémet engednek felvinni a gépre.

Szemcsepp

Az utazás hosszú óráiban nem sok mást tudunk csinálni, mint olvasunk, vagy egy képernyőt bámulunk, nem alszunk túl jól, és a légkondi a szemeket is irritálhatja. Éppen ezért nem árt, ha van nálad egy flakon szemcsepp, amivel felfrissítheted a fáradt szemeidet.

Ezzel nem csak azt akadályozhatod meg, hogy vérfarkas-tekinteted legyen, mire megérkeztek, de azt is, hogy egész úton szenvedj a szúró, száraz szemek miatt. A szemcsepp szinte kötelező kellék, ha allergiás is vagy.
Ugyan gyógyszereket általában gond nélkül vihetsz fel a repülőre, azért, ha a légi utazást választod, a szemcsepp esetében is érdemes ellenőrizni a légitársaságod szabályait.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást