Ezek voltak 2018 legfurább hírei: még mindig nem akarjuk elhinni őket

Ezek voltak 2018 legfurább hírei: még mindig nem akarjuk elhinni őket

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezek voltak 2018 legfurább hírei: még mindig nem akarjuk elhinni őket

Bosszantó, bizarr, meghökkentő vagy éppen megmosolyogtató hírek is érkeztek szerte a nagyvilágból 2018-ban. A különböző hírportálok „kis színesei” közül válogattuk össze azokat, amelyeknek már akkor is kétszer kellett elolvasnunk a címét, mert nem akartunk hinni a szemünknek.

Babaváró buliból pusztító erdőtűz

A tengerentúlon nagy divatja van az olyan buliknak, ahol a baba nemét fedik fel a leendő szülők: sokszor maga az anya és az apa sem tudja, fiút vagy lányt várnak, az orvostól azt kérik, hogy csak egy darab papírra írja fel a választ, amit aztán a megfelelő ajándéktárgyakat gyártó boltban adnak le a rendelés mellé. A gender-leleplező party-n aztán a magzat nemének megfelelő színű lufik szállnak ki a dobozból, vagy éppen kék vagy rózsaszín füst marad a tűzijáték után.

Ez volt a terve egy arizonai párnak is, ahol a leendő apukának egy színes porral töltött zsákot kellett szétlőnie, hogy megtudja leendő gyermeke nemét. A különösen nagy szárazságban a lövésből származó szikra lángra lobbantotta a bozótost, és bár a rémült szülők azonnal riasztották a tűzoltókat, az erdőtűz pillanatokon belül elharapódzott, 8 millió dolláros kárt okozva. Ezt valószínűleg még a születendő gyermekük is fizetni fogja – aki egyébként fiú lesz.

Ezek voltak 2018 legfurább hírei: még mindig nem akarjuk elhinni őketKép forrása: mike_laptev/depositphotos.com

A családot alapító meleg pingvinek

Hogy az azonos neműek közötti szerelem az állatvilágban is létezik, azt már régóta tudjuk. Nem képeznek kivételt ez alól a pingvinek sem, akik ráadásul egy életre választanak párt maguknak, de egy ilyen, két hímből álló pár 2018-ban még a természettudósokat is meglepte, amikor magukhoz vettek egy megtermékenyített pingvintojást, felváltva ültek rajta, kiköltötték és együtt kezdték nevelni az utódot.

A pingvineknél egyébként normális, hogy a hím példányok is részt vesznek a tojás kiköltésében és az utód gondozásában, de olyat, hogy két hím pingvin adoptáljon egy tojást, korábban még nem láttak.

A kis szivárványcsalád egyértelműen 2018 legérdekesebb és leginkább szívmelengető hírei közé totyogott be.

Ross Geller és a sörtolvaj

Nagy-Britanniában a rendőrség körözést adott ki egy férfi ellen, aki egy rekesz sörrel lépett meg fizetés nélkül egy kis boltból. A biztonsági kamerák felvételén szereplő tolvaj sokaknak ismerős lehetett, ugyanis az megszólalásig hasonlított David Schwimmerre, akit a legtöbben a Jóbarátok Ross Gellereként ismernek. A hasonlóság olyan döbbenetes volt, hogy maga Schwimmer is posztolt róla a Twitterén, és – természetesen félig viccesen – alibit igazolt magának, az Egyesült Királyság rendőrsége pedig, miután meggyőződtek arról, hogy a színész nem tartózkodott az országban a rablás idején, „hivatalosan” is tisztázta őt a vádak alól.

Banksy milliós vicce

Sokan az évszázad művészeti performanszának tartják, de a jelen lévők valószínűleg nem tudták eldönteni, hogy sírjanak vagy nevessenek: egy londoni galéria aukcióján, nem sokkal azután, hogy az árverés lezárult, és rekordmagas áron, 1,4 millió dollárért kelt el a Banksy egyik ikonikus festménye, a kép keretébe épített önműködő iratmegsemmisítő egyszer csak működésbe lépett, és elkezdte ledarálni a képet.

Mivel a megsemmisítő üzemmódról sem a galéria tulajdonosai, sem a képet megvásárló hölgy nem tudott, egy darabig az sem volt biztos, érvényes-e az árverés.

A vevő azonban végül nem állt el az üzlettől, hiszen összességében jól járt vele: a félig ledarált kép az elképesztő tréfának köszönhetően most a dupláját éri, mint amennyit a nő fizetett érte.

Marha nagy szerencse

Egy ausztrál farmon él Knickers, a 7 éves marha, aki kivételes adottságainak köszönhetően, úgy tűnik, megússza a sorsát, és elkerülheti a vágóhidat. Mivel mindig is kicsit nagyobb volt a társainál, ugyanakkor jó természetű, szelíd bika, a gazdái egy darabig megtartották, és nem adták el a szokásos időben a vágóhidaknak. Mostanra pedig ha akarnák, se tudnák, Kickers ugyanis közel két méter magasra és csaknem 1400 kilósra nőtt, így a közeli húsfeldolgozó üzemek nem voltak hajlandóak átvenni, mondván, egyszerűen nem tudnának mit kezdeni vele, a szabvány gépeken nem tudnák feldolgozni az óriási termetű állatot. Az állat így élete végéig gazdái farmján maradhat, és sétálgathat a többi, nagyjából fele akkora méretű tehén között.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást