Ezek lesznek a legjobb kulturális események 2018 nyarán

Ezek lesznek a legjobb kulturális események 2018 nyarán

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezek lesznek a legjobb kulturális események 2018 nyarán

Június közepén véget ér a színházi szezon, legalábbis ami a kőszínházakat illeti. De nyáron sem kell lemondanunk a klassz kulturális eseményekről, a színházi előadásokról, hiszen számos szuper rendezvényt, fesztivált rendeznek az országban, ennek a keretében. Mutatunk neked 5 opciót, ahol kielégítheted a kultúra iránti vágyadat a nyáron!

Pécsi Országos Színházi Találkozó, Június 7-16., Pécs

Még a színházi szezon vége előtt ellátogathatsz Pécsre, a POSZT-ra, ahol a jobbnál jobb, friss színházi előadások mellett versenyprogram is van, melyen a legjobb darabokat és a legjobb alkotókat díjazzák.

A színdarabok mellett a színházi szakma neves képviselőivel rendeznek beszélgetéseket, de kiállításokon és koncerteken is részt vehetsz.

Ha ellátogatsz a POSZT-ra, érdemes tenned egy kitérőt a Pécs melletti, kisebb településekre is, ahol számos borospince vár, és a gasztronómiának is hódolhatsz.

Budapesti Nyári Fesztivál, Egész nyáron, Budapest

A Budapesti Nyári Fesztivál az ország egyik legnagyobb kulturális nyári eseménye, amely keretében olyan fantasztikus szabadtéri helyszíneken vehetsz részt az előadásokon mint a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, a Margitszigeti Víztorony vagy a Városmajori Szabadtéri Színpad. Színházi szemle, kiállítások, koncertek, gyermekelőadások szerepelnek a programkínálatban, amelyből bárki találhat magának kedvére valót.

A komolyzenei koncertek mellett a könnyű zene legjobbjaival is találkozhatsz itt, de ha egy nyáresti, szabadtéri színházi előadást néznél meg, az is akad bőven a kínálatban.

XIV. Shakespeare Fesztivál, Július 8-15., Gyula

A gyulai társulat rendszeresen megrendezi a Shakespeare Fesztivál névre keresztelt eseményét, ahol az angol drámaíró mester színházi adaptációján kívül számos filmes feldolgozást is megtekinthetsz.

Idén először lesz tematikus a rendezvényt, amely a Hamlet és társai nevet kapta: ennek köszönhetően idén hazai és külföldi Hamlet átiratok szerepelnek a kínálatban.

A magyar társulatokon kívül olasz, angol, cseh, román és orosz színházak előadásait is megtekintheted.

Művészetek Völgye, Július 20-29., Kapolcs-Taliándörögd-Vigántpetend

A legnagyobb összművészeti fesztivál hazánkban vitathatatlanul a Művészetek Völgye.

Komoly- és könnyűzenei koncertek, irodalom, színház, kiállítások, film – egyszóval minden, ami művészet, megtalálható itt.

A Völgynek emellett fantasztikus az atmoszférája, hiába van szó egy fesztiválról, tényleg igazi kikapcsolódás, ha itt nyaralsz.

A környék erre a 10 napra egy kicsit a hazai Toszkánává változik, ezért megéri nem csak egy napra jegyet váltanod rá!

Ördögkatlan Fesztivál, Július 31 – Augusztus 4., Nagyharsány-Kisharsány-Villánykövesd-Beremend-Vylyan

Akár a Művészetek Völgye, az Ördögkatlan is összművészeti fesztivál, amelyet minden évben Pécs közelében, csodálatos bortermelő vidékeken rendeznek meg.

Az Ördögkatlanon talán még színesebb a színházi program, mint a Völgyben, ezért az igazi színházrajongóknak szinte kötelező program ez a néhány nap nyáron.

A Katlan is remek helyet nyújt a kikapcsolódásnak és a feltöltődésnek is, és természetesen a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhatsz.

Szerintünk ez a nyár legjobb művészeti fesztiválja, amin ha eddig még egyszer sem jártál, mindenképpen érdemes részt venned.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!