Ezek a legtrendibb nyári frizurák göndör hajból!

Ezek a legtrendibb nyári frizurák göndör hajból!

Címlap / Stílus / Haj / Ezek a legtrendibb nyári frizurák göndör hajból!

Akár mesterséges vagy természetes, a göndör frizura az egyik legszexibb, legjobban mutató, és legjobban kezelhető hajtípus. Az alábbi képekkel adunk egy kis inspirációt, hogy hogyan viseld idén nyáron, ha jól szeretnél kinézni, anélkül, hogy hőgutát kapnál.

Rövid bob fazonok

A rövidre vágott, féloldalra fésült fazonok hosszú frufruval az idei nyár slágerfrizurái, és ha göndör hajad van, akkor szerencsésnek mondhatod magadat, mert ezzel a hajjal még jobban mutat ez a fazon.

A laza, természetes, nagy hullámok mutatnak legjobban egy ilyen hajon, ezért ha ennél göndörebb a hajad, már érdemes megfontolni a választást, ilyen fürtökkel viszont hosszúkás és szív alakú arcformához is remek választás ez a sikkes és kacér fazon.

Angyali loknik

Ha vékony szálú és kevés a hajad, viszont göndör, vagy tudsz időt és energiát szánni a göndörítésére, akkor érdemes kipróbálnod ezt a frizurát.

A rövidebb hajnak kisebb a súlya is, így nem húzzák le a szálak saját magukat, a vékony haj sem fog a fejedre lapulni, a göndör fürtök pedig sűrűbbnek, erősebb volumenűnek látszanak.

Ez a frizura kerek és szögletes archoz egyaránt jól passzol, és ha a hajad természetesen göndör, nem is lesz sok gondod az elkészítésével sem.

Félig kontyban

Ha ragaszkodsz a hosszú hajhoz, érdemes ismerni ezt a trükköt: a konty kényelmes nyári viselet, de egy idő után megunhatod, hogy soha nincs leengedve a hajad.

Ilyenkor válassz le egy réteget egészen alul, éppen a füled fölötti vonalban, és a felső részt fogd kontyba, az alsót pedig engedd le.

Ilyenkor éppen csak egy vékony hajréteg omlik a nyakadra és a hátadra, ami nem fog kellemetlenül melegíteni, mégsem fog furán mutatni, hiszen a hullámok adnak elég volument a hajadnak, hogy ne tűnjön úgy, mintha csak három hajszálat engedtél volna le.

A bűbájos lob

A rövid bob fazon nővére, az egészen kicsit hosszabbra hagyott lob is izgalmas választás, már csak azért is, mert bár kicsit hosszabb, ezt legalább, a bobbal ellentétben össze tudod fogni, így az igazán forró napokon nem melegíti a nyakadat.

Bár a frufru nem kimondottan előnyös, ha nyári melegről van szó, érdemes beszélni erről a fodrászoddal: lehet, hogy a hullámok miatt itt is elég, ha csak néhány tincset vágtok rövidebbre, így nem fogják súlyos fürtök takarni a homlokodat.

Ez a frizura természetesen egyenes hajból is elkészíthető, de éppen a göndörségből adódó volumen az, ami nyári játékosságot, bájt és romantikát kölcsönöz neki.

Játék a kendővel

Ha a hajad igazán göndör és a tetejében még hosszú is, akkor jó, ha tudod, hogy a selyemkendő a legjobb barátod: a fejtetőn összefogott kontyból egyébként könnyen kiugranának a rövidebb tincsek, vagy egyszerűen csak a haj volumene miatt túl pufinak tűnne a homlok fölötti rész.

Egy szép, színes kendővel ezt nem csak lelapíthatod, nem csak megzabolázhatod a rakoncátlan tincseket, de játékosságot, nyári strandhangulatot is kölcsönözhetsz a hajadnak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást