Ezek 2018 lakberendezési színei – Így használd a lakásban!

Ezek 2018 lakberendezési színei – Így használd a lakásban!

Címlap / Otthon / Dekor / Ezek 2018 lakberendezési színei – Így használd a lakásban!

A tavalyi legmenőbb lakásszínekhez képest az ideiek inkább árnyalatukban hoztak változást, a korábbiaknál egy kicsit elegánsabbak, kifinomultabbak lettek.

Ha éppen házalakítás előtt állsz, vagy csak újítanál egy kicsit a lakáson ebben az évben, akkor érdemes megnézned válogatásunkat, és ezek a színek közül használnod valamelyiket az otthonodban.

Mint a páva

Az év egyik slágerszíne a pávakék lesz, amelyet a leginkább a természetből lopott minta szerint a páva tollának egyéb árnyalataival érdemes kombinálni.

Ilyen a halvány kávésbarna, a törtfehér és a mélyzöldek.

Harmadlagos színekként használd bátran a pasztell rózsaszínt, a bordót vagy az aranyat is.

A nappaliban vagy a fürdőszobában a legideálisabb ez az árnyalat, amely gazdagságot kölcsönöz a szobáknak.

Bizánci lila

Szintén a ragyogást, a luxust hozza az otthonodba ez az erőteljes, bíboros-lilás árnyalat.

A bizánci lila neve is mutatja, hogy leginkább a bordók, aranyak illenek hozzá, de a púder is szépen kiemeli.

A fémesen csillogó dísztárgyak, bútorok remekül passzolnak ehhez a színhez, és a 2016-os slágerszínben, a rozéaranyban pompázó holmikat is bátran társítsd hozzá.

Tengerészkék

Bizony nem csak a nyár színe lehet a tengerészkék, ez az árnyalat ugyanis igazi sláger lesz az egész évben.

Ahogy az öltözködésben, úgy a lakberendezésben is fehér és fekete árnyalatokkal társítva egészen biztosan nem lőhetsz mellé.

Akár a többi trendszínnél, a fémes, aranyos bútorok és tárgyak ennek az árnyalatnak is remek kiegészítői.

Leginkább a hálószobába vagy az előszobába illik ez a szín, ezért ha éppen ezek közül újítod fel valamelyiket, bátran használd.

Orgonalila

Az élénkebb színek kedvelői idén bátran válasszák a lilának ezt a különleges árnyalatát, az orgona lilát a lakásban: a konyhában, dolgozószobában, nappaliban ideális lehet.

A rózsaszínek, világoskékek, fehérek és a világossárgák csodásan passzolnak majd hozzá, egész évben friss és tavaszias külsőt kölcsönözve otthonodnak.

Az üveg bútorok és az apró, nőies kiegészítők remekül illenek az orgonához.

Sötét terrakotta

Ha melegebb színekre vágysz, mert éppen a nappalit vagy az étkezőt festenéd újra, amire ráfér az otthonosság, akkor az idei trendszínek közül a terrakottát érdemes használnod a lakásban.

A földes, barnás, mélybordós, homokszínű árnyalatok remekül kiegészítik, a zöldekkel pedig tökéletes kontrasztot alkot, ezért ha sok növényed van az otthonodban, akkor is ideális lehet.

A forró, fülledt nyarak érzését hozza el ez a szín, legyen szó odakint akármilyen mínuszokról.

Jádezöld

Ez a csodaszép, keleties árnyalat az igazi béke szigetévé varázsolja majd az otthonod, legyen szó a fürdőről, nappaliról vagy a hálószobáról.

A jáde mellé mindenképpen használj életteli színeket, mint a rózsaszín, a bordó, a narancs vagy az almazöld, és a gazdag, keleties minták is tökéletesen kiemelik ezt az árnyalatot.

Ha szeretnéd, hogy legyen egy megnyugtató zugod a lakásban, akkor ezt a színt válaszd az idén.

Kékesfekete

A sötétebb színek rajongójaként is találhatsz kedvedre való árnyalatot az idei palettáról, de ezt érdemes csak olyan helyiségekbe felfestened, amelyek elég világosak, nagy ablakaik vannak.

A kékesfekete az éjkékkel és a tengerészkékkel szuper triót alkot, és a fekete-fehér mintás lakástexilek is remekül kiemelik.

Egy kis púderrózsaszínnel még jobban feldobhatod, és természetesen az élettel teli zöldek sem hiányozhatnak mellőle.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást