Ez történik, ha egy introvertált személy extrovertálként próbál viselkedni

Ez történik, ha egy introvertált személy extrovertálként próbál viselkedni

Címlap / Életmód / Egészség / Ez történik, ha egy introvertált személy extrovertálként próbál viselkedni

Nagyon sok introvertált személyiségtípus hiszi azt, hogy valami nem stimmel velük. Amikor azt látják, hogy egyes emberek imádnak a középpontban állni, hangosak és viccesek, azt gondolják, ők nem képesek megütni ezt a mércét. Hogy ők nem elég szórakoztatóak, jófejek vagy érdekesek, és sajnos van, aki ezt szégyenli – noha ez még csak nem is igaz. Ők azok, akik igyekeznek eltitkolni introvertált személyiségüket, és extrovertáltként kezdenek viselkedni. Ám ennek sajnos vannak mellékhatásai…

Magányos felnőttkor

Valójában nem is igazán tudod, mit jelent az, hogy „kifelé forduló személyiség”, de igyekszel az lenni. Ennek persze néha vannak előnyei. Például számtalan izgalmas emberrel találkozol, a kapcsolati rendszered kiépül; de ugyanakkor mindez egy introvertáltnak túl sok lehet.

Előbb-utóbb észlelni fogod magadon a kiégés jeleit, fáradtabb leszel, és úgy érzed, ezek a találkozások igazából leszívják az energiádat. Ha hazamész egy ilyen nap után, fáradtabb vagy, mint nyolc óra munka után. Így idővel akaratlanul is elérkezik az a pont, amikor eltávolodsz ezektől az emberektől.

Míg korábban minden nap igyekeztél valakivel találkozni, sok emberrel beszélgettél, addig rövidesen már nem lesz ehhez erőd.

Emiatt pedig több barát is eltűnhet az életedből, hiszen ők egészen más dinamikával bírnak, és azt észlelik, hogy megváltoztál. A felnőtt életed magányosabbnak érződhet, de ez nem jelenti azt, hogy egyedül maradsz.

 

Lelki problémák

Hosszú évek, akár évtizedek is eltelhetnek úgy, hogy nem egészen tudod, ki vagy te igazából.

Mivel biztosan te is szeretnél népszerű lenni, igyekszel minél barátságosabb és nyitottabb lenni másokkal szemben. Míg ez egy extrovertáltnak nem okoz gondot, addig egy introvertáltnak már annál inkább.

Azt tapasztalhatod magadon, hogy a memóriád nem a régi, sokkal nyugtalanabb, stresszesebb vagy, és a hangulatod is ingadozni kezd.

Bár napi 8 órát alszol, de akkor is fáradtnak érzed magad; nem csoda, hiszen nem fizikailag vagy kimerült, hanem lelkileg. Egy introvertáltnak szüksége van arra, hogy egyedül legyen naponta legalább egy kicsit, mert csak így tud igazán feltöltődni.

Hiába akarnál extrovertált lenni, erre akkor is szükséged van.

 

A siker útjában

Azt gondolnád, csak az extrovertáltak lehetnek sikeresek a karrierjükben, pedig ez nincs így! Számtalan introvertált ember vált híressé, hiszen a tehetség, a kreativitás nincs személyiségtípushoz kötve.

Azonban ha nem tudod elfogadni önmagad, úgy lehetnek gondjaid ezzel.

Amikor igyekszel extrovertáltként viselkedni, érzelmileg elfáradsz, és folyamatosan nagy nyomás van rajtad. Idegeskedsz a találkozók előtt, és nehezen oldódsz fel.

Emiatt pedig egy idő után igyekszel a saját kis álomvilágodba menekülni, és nem foglalkozol annyira a kötelezettségekkel. Fáradt vagy, ezért nem tudsz elkészülni időre egy feladattal, vagy hibázol.

Ez sokkal inkább a siker útjában áll, mint az, hogy introvertált típus vagy!

 

Motiválatlan leszel

Mindegy, mit csinálsz, az életeddel akkor is elégedetlen leszel, ha nem fogadod el az introvertált személyiségedet.

Úgy gondolod, többet kéne sportolnod, egészségesebben kéne étkezned, esetleg leülhetnél otthon nyelveket tanulni. De amikor hazaérsz, olyan fáradt vagy, hogy mindig csak az van benned, „majd egy fél óra múlva, most muszáj ledőlnöm”.

Sosincs energiád ahhoz, amit tenned kéne, sőt, ahhoz sem, hogy visszaírj a barátaidnak a Facebookon.

Úgy érzed, mindegy, mi történik, az téged nem tesz boldoggá, sem pedig elégedetté.

Ugyanakkor nincs meg a motiváció benned ahhoz, hogy tegyél ez ellen. Nem csoda, hiszen mentálisan egyre kimerültebb és kimerültebb leszel.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást