Ez lesz 2019 legtrendibb frizurája: mi máris beleszerettünk

Ez lesz 2019 legtrendibb frizurája: mi máris beleszerettünk

Címlap / Stílus / Haj / Ez lesz 2019 legtrendibb frizurája: mi máris beleszerettünk

A bob frizura tovább járja hódító körútját, és ezúttal merészebb, mint valaha: a hosszabb lob és a kicsit punkosabb stílusú pixie után, amelyek szintén ebből a fazonból merítkeztek, 2019-ben visszatér az eredeti, klasszikus francia bob fazonja, mi pedig nem is tagadjuk, mennyire örülünk neki, hiszen sokféleképpen hordható, és remekül variálható, igazán bűbájos fazon ez.

Femme fatale-ok frizurája

Az első bob frizurát egy francia fodrász, Antoine de Paris vágta egy vendégének még 1909-ben, és ezt a fazont sokan azóta is a párizsi nők sikkes, nőies, törékeny, mégis nagyon erős és magabiztos stílusával kötik össze.

A hátul egészen rövidre vágott és oldalt is csak éppen a fület takaró fazonhoz eredetileg rövid frufru jár, de azóta sok különféle változat alakult már ki ebből a frizurából.

 

Textúrát ad a hajnak

Egy ennyire rövid hajat nem tart sokáig besütni vagy beszárítani, és ha jól is van levágva, akkor szinte magától lesz texturált a frizura.

Ha a fodrász rétegesen vágja a hajadat, akkor nem fog lelapulni, és még a kevés, vékony szálú hajból is játékos, erőteljes, dús hatást keltő fazont lehet kihozni, a frufru pedig még tömöttebbnek mutatja a frizurádat.

 

Egyenes hajjal is jól mutat

A francia bobról ugyanakkor nem kell lemondanod akkor sem, ha a hajad egyenes és tudod, hogy nem fognak megmaradni benne a hullámok, vagy nem lesz időd formázni a hajadat.

Egy jól levágott fazonnak elég éppen csak a végeit átdörzsölni úgy, hogy előtte egy kevés hajformázót teszel az ujjaidra, és máris sikkes, elegáns frizurád lehet.

 

Frufru nélkül

Bár a francia bob ideális arra, hogy kipróbáld a frufrut, ha mindig is szeretted volna, hiszen ha mégsem jön be a dolog, ehhez a hajhosszhoz nem nehéz hozzánöveszteni, de ha tudod, hogy nem a te világod, akkor nyugodtan kérd a frizurát középen elválasztva, frufru nélkül.

Ez az egyszerű, precízen vágott fazon gyönyörűen kiemeli az arcodat és hagyja érvényesülni a vonásaidat.

 

Átmeneti megoldásnak sem rossz

Ha a rövid hajadat szeretnéd kinöveszteni, akkor sem rossz, ha a francia bob irányába indulsz el a pixie fazontól.

A fejtetőn hosszabbra hagyott hajhoz lassan oldalt is hozzánövesztheted a hajadat, így kevésbé lesz zavaró az átmenet, a francia bobot pedig már jóval egyszerűbb tovább növeszteni – ha egyáltalán szeretnéd, de könnyen lehet, hogy az átmenetinek induló fazonból örök szerelem lesz.

 

Oldalra fésülve

Ha nem jön be a frufru és a középen elválasztott fazon sem állna jól, akkor sincs veszve semmi. 

A francia bobot nyugodtan hordhatod oldalra fésülve is, ezzel kicsit megemelve a hajadat, így elkerülhető, hogy a frizurád a fejtetődre lapuljon akkor is, ha nehezebb, vastagabb szálú a hajad.

 

Plusz egy tipp: próbáld ki vörös rúzzsal!

Bár ennek a frizurának nagy előnye, hogy annyira trendi és stílusos, hogy akár smink nélkül, vagy teljesen natúr sminkkel is remekül mutat, a klasszikus francia makeup is hihetetlenül jól passzol hozzá.

Egy egyszerű füstös szem vagy cicás tusvonal és a klasszikus vörös rúzs igazi stílusikonná varázsol, ráadásul a mindennapokban is hordható viselet lesz az egyébként erőteljes árnyalat, de ha egy fényesebb piros szájfényt viszel fel, akár még egy vörös szőnyeges eseményen is megállod a helyedet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást