Európai városok, amiket muszáj látnod

Európai városok, amiket muszáj látnod

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Európai városok, amiket muszáj látnod

A kontinensen belüli utazás előnye, hogy repülővel egy-három óra alatt gyakorlatilag bárhol ott vagy, mégis egy teljesen más világba csöppenhetsz. A következő úti célokat tehát akkor is érdemes megfontolnod, ha csupán néhány szabadnapod adódik!

Berlin

A német fővárost ritkán említik álom-úticélként, pedig a történelmi nevezetességeket és a modern nyüzsgést kedvelők egyaránt megtalálják benne számításaikat.
A barokk paloták, a második világháború emlékei, a világszínvonalú állatkertek és az inspiráló kiállítások együttvéve igazi kulturális paradicsommá teszik Berlint. A turisták a régi fal helyén díszelgő emlékműnél szeretnek a leginkább fényképezkedni.

Firenze

Az itáliai reneszánsz paradicsoma olyannyira tele van látnivalókkal, hogy legszívesebben egyszerre néznél a szélrózsa minden irányába.
Miután az Uffizi képtárban megcsodáltad többek között Michelangelo és Botticelli alkotásait, estig sétálhatsz a végtelen macskaköves utcácskákon a csodás épületek között, vagy bemenekülhetsz egy-két órára valamelyik legendás templomba.
Ne felejtsd el egy pohár chiantit kortyolva megnézni a naplementét!

Prága

Az öreg kontinens turisztikai szakemberei gyakran teszik fel a kérdést: „Vajon mi lesz a következő Prága?” Ez a város ugyanis évszázadok óta tartja vonzerejét, amely a sajátos hangulatában rejlik.
Ha még nem jártál itt, mindenképpen meg kell nézned a IX. században épült kastélyt, a zsidó negyed nevezetességeit, a Károly-hidat és a legendás sört csapoló kocsmákat.

Dublin

Írország fővárosával könnyű szerelembe esni. A „lusta” turisták egyik kedvenc célpontjában ugyanis egyszerű kocsmalátogatással ismerhető meg a helyi kultúra a legjobban. A Guinness sör állítólag itt teljesen más, sokkal finomabb ízű.
Komolyabb nézelődést a Kilmainham Gaol Történelmi Múzeumban érdemes megejteni, melyet követően egy zöld parkban lehet megpihenni.

Amszterdam

Színes házak, csatornák, hidak – a legapróbb csücskéig látványos holland főváros már akkor is hat az érzékeidre, ha csak kinézel a szálloda ablakán. Az Anna Frank-emlékház, a Van Gogh Múzeum és a Virágpiac kötelező program.
Kalandvágyóként lakóhajót is bérelhetsz. Ne feledd: a „coffee shop”-ok legcsábítóbb termékének, a marihuánának az árusítása 2013. január 1-je óta külföldiek számára nem megengedett.

Lisszabon

A portugál főváros múzeumai páratlanul gazdag kultúra emlékeit őrzik. A Maritime tengerészmúzeum gyerekek és felnőttek kedvenc célpontja, a sajátos hangulatú Casa-Museu Dr. Anastácio Gonçalves pedig a színes képzőművészet titkos gyöngyszeme.
A drámai hatású kőépületeket sétatúrák alkalmával csodálhatod meg a leginkább. Ne hagyd ki a Torre de Belem erődöt, mely az UNESCO világörökség része!

Velence

Lenyűgöző építészet. Rejtélyes átjárók a szűk, vízzel borított utcácskák között. Velence a világ legegyedibb és legvonzóbb városainak egyike.
Látogatóként szinte biztos, hogy el fogsz tévedni. De nyugi, csöppet sem bánod majd, hiszen annál több mindent láthatsz! Lazíts a Szent Márk téren, gondolázz egyet a holdfényben, és indulj céltalan sétára e varázslatosan romantikus helyen!

Edinburgh

Skócia fővárosa csöppet sem zsugori, legalábbis ami a látnivalókat illeti. A szeles dombvidék atmoszférája olyan egyedi, hogy minden egyes itt töltött perc örök emléket jelent.
A híres kastély, a St. Giles Katedrális és a Skót Múzeum fix program remekül kiegészíti a helyi különlegességek megkóstolására irányuló gasztrotúrákat. A gyümölcsös sütemény, a fruitcake szintén kihagyhatatlan!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!