Európa 10 legszebb karácsonyi vására

Európa 10 legszebb karácsonyi vására

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Európa 10 legszebb karácsonyi vására

Tedd az idei karácsonyi időszakot varázslatossá és látogass el egy híres külföldi karácsonyi vásárba. Ismerd meg a legszebb európai adventi piacokat!

Bécsi karácsonyi vásár

Az osztrák főváros több helyszínén is megrendezett „Christkindlmarkt” Európa legismertebb és leglátogatottabb karácsonyi vására, amely évente több millió látogatót vonz. Minden bizonnyal a legrégebbi adventi vásár, hisz több mint 700 évre nyúlik vissza.
A legismertebb a városháza terére épített karácsonyi vásár, ahol a standokban kézzel készített díszeket, finoman illatozó méhviasz gyertyákat, mézeskalácsokat és megannyi szemgyönyörködtető különlegességet láthatunk. Ha erre jársz meg kell kóstolnod a különböző ízesítésű forralt borokat, vagy a szabad tüzön sütött kolbászokat!

Tallinni karácsonyi vásár

Az észt főváros középkori főtere tökéletes hátteret biztosít a karácsonyi vásárnak. Úgy tartják, hogy itt állították fel a világ első karácsonyfáját 1441-ben, amikor a nem házas kereskedők körbetáncolták a fát, aztán elégették.
A hangulatos, gyertyafényes éttermek és kávézók mellett a karácsonyi standok megannyi vásárlási lehetőséget biztosítanak.

Frankfurti karácsonyi vásár

Egy igazi hagyományos német karácsonyi vásár egy sor fantasztikus kézműves termékkel, karácsonyi díszekkel, ékszerekkel. A téren elhelyezett körhinta is a látogatók szórakozását hivatott szolgálni.
A látogatók a gasztronómiai élvezetekből sem maradnak ki, megkóstolhatják a német forralt bort (Glühwein), grillezett kolbászokat, pereceket, német söröket, mézeskalácsokat, palacsintát és marcipán édességeket.
A Frankfurt központi részén fekvő Viktória téren hagyományosan minden évben színházi és zenés előadásokat tartanak, ezzel is hangulatosabbá téve az ünnepi időszakot.

Krakkói karácsonyi vásár

Hagyományosan a Rynek Glowny téren kerül megrendezésre, Krakkó történelmi óvárosában. A standokon lengyen csiszolt üveg díszek, egyéb kézműves termékek, édességek várják a látogatókat.
Közben hagyományos lengyel énekek zendülnek fel. A vásár november 27-én kezdődik és egy hónapot tart.

Nürnbergi karácsonyi vásár

Az egyik legismertebb Európában, bár nem is a legnagyobb és nem is a legrégibbi. Mindazonáltal annyira gyönyörű és hangulatos köszönhetően a mintegy 200 standnak, amely a macskaköves lejtős téren helyezkedik el, hogy ellenállhatatlan a túristák számára.
 
A vásár 1628 óta létezik, ahol a kézzel készített fadíszek kiállítását tartották. Nürnbergben kelt életre egy meglehetősen furcsa hagyomány is: kétévente kineveznek egy „új Krisztus gyermeket”, aki egy fiatal férfi vagy nő. Ő nyitja meg a piacot és arany koronában, díszes ruhában vonul végig a városon szétosztva a karácsonyi jókívánságokat.
A nürnbergi piac híres gőzölgő forralt borairól, grillezett sültjeiről, fűszeres, vékony kolbászairól. A másik nürnbergi kedvenc a ragadós, édes mézeskalács. Este a piac több száz apró fényben pislákol, a teret pedig átjárja a kellemes ünnepi zene.

Brüsszeli karácsonyi vásár

A piacot hagyományosan a kereskedelmi központban rendezik meg, amelyet a híres brüsszeli faragott homlokzatú épületek vesznek körül. A fakunyhókból kialakított standokban a vásárokban megszokott karácsonyi díszeket és iparművészeti tárgyakat vásárolhatunk.
A vásár híres jó ételeiről – a forralt bor mellett a francia olajbogyót, belga csokoládét, gőzölgő csigákat, kompótokat vagy mézeskalácsokat kóstolhatunk. Egy ideiglenes jégpálya is található a téren, így nem egy attrakciója van a vásárnak.

Prágai karácsonyi vásár

A csehek igazán komolyan veszik a karácsonyt, hisz a főváros számos kulturális rendezvénynek, koncertnek, színházi előadásnak ad helyet. A karácsonyi vásárt az óváros terén tartják.
Az idilli barokk környezetben, macskaköves téren új, varázslatos világba csöppentünk. A színes standok roskadoznak a kézzel készített ékszerektől, báboktók, játékoktól, gyertyáktól és egyéb kézműves termékektől. Központi állatsimogató is várja a gyerekeket.

Koppenhágai karácsonyi vásár

Itt található Európa legrégebbi vidámparkja, a Tivoli Gardens, ahol az éves karácsonyi vásár is megrendezésre kerül. A hangulatos tér még talán Hans Christian Andersen fantáziáját is túlszárnyalja, hisz több száz karácsonyfa díszíti a vásárt, több mint félmillió fény világítja meg a standokat és a parkot.
A tavon szabadtéri jégpálya nyújt további szórakozási lehetőséget. Ha ide látogatsz, ne hagyd figyelmen kívül a híres koppenhágai porcelánokat, és egyéb lenyűgöző kézműves termékeket. Az ételek közül próbáld ki a glögg-öt, a fűszeres dán forralt bort vagy a forró almagombócokat.
 
A gyerekek számára kihagyhatatlan a pónilovaglás, a Mikulás és a „manó sátor”.

Drezdai karácsonyi vásár

Romantikus ünnepi varázsa minden látogatót rabul ejt. Mindenki talál maga számára egy „kis valamit” a kézműves standokban (karácsonyi piramis díszek, mécsesek az Erzgebirge hegységből, festett textil termékek, Lusatia edények, mézeskalácsok, csipkék).
Tekintsd meg az üveg-fúvókat, a fafaragókat vagy a pékeket akcióban – igazán egyedülálló látvány! A drezdai adventi vásár középpontjában a karácsonyi piramis áll, melynek magassága 14 méter.

Salzburgi karácsonyi vásár

A város talán télen a leghangulatosabb, amikor mindent hó fed.
Ilyenkor megváltozik a város illata, és nemcsak a hó miatt, hanem a karácsonyi vásárban kapható finomságok miatt is – a forralt bor, sült gesztenye, frissen sült mézeskalács varázslatos illatokkal vonza az embereket. Miközben elvegyülünk a kézműves standok közt, ünnepi énekek dala száll, fúvós zenekarok és kórusok szórakoztatják a látogatókat. 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!