Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Ettől gerjednek be a nők egy kutatás alapján: meg fogsz lepődni

Ettől gerjednek be a nők egy kutatás alapján: meg fogsz lepődni

Egy több mint 600, kapcsolatban élő nő megkérdezésével zajló kutatás érdekes eredményekre jutott a témában.

Intimitás

Ez alatt nem azt értjük, hogy összebújtok, hanem hogy megosztjátok egymással az aktuális problémáitokat vagy azokat a dolgokat, amik foglalkoztatnak titeket. Hogy odafigyeltek és meghallgatjátok egymást. De természetesen ez a nőknél és a férfiaknál teljesen máshogy működik.

Míg a nők valóban az intimitást az egymásra való ráhangolódásnak fogják fel, egyfajta útnak a szexhez, addig a férfiak magát a szexet használják arra, hogy közelebb érezzék magukhoz a másikat. Persze, nyilván ez a párkapcsolatokra értendő és nem az egyéjszakás kalandokra.

A másik elfogadása

A Bridget Jones naplójában Mark Darcy mondja Bridgetnek, hogy úgy szereti, ahogy van. Nos, a nőknél ez egy elég fontos szempont. Fontos, hogy egy kapcsolatban elfogadjuk a másikat, a hibáival együtt. De nem csak ez lényeges, hanem az is, hogy belássuk, a másik fél egy önálló lény a kapcsolaton belül, akinek saját élete is van.

Dr. Karen Sims és Dr. Marta Meana 2010-es kutatásából az derül ki, hogy a nők nagy százalékban indultak be attól, ha párjuk nem teljes egészében volt megfejthető a számukra, és még hosszú idő után is találtak benne felfedezésre váró tulajdonságokat.

Tehát maga az a tény, hogy a párom nem teljesen az enyém, beindítja a két fél között a szexuális vágyat, mivel az ember alapjáraton úgy van programozva, hogy arra vágyik, amit nem kaphat meg.

A kutatók fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy ez a fajta elkülönülés nem tévesztendő össze azzal, amikor a párok elhidegülnek egymástól vagy az egyik fél kiszolgáltatottá válik. A kapcsolaton belüli izgalom fenntartásán a két félnek együttesen kell dolgoznia, tehát egyfajta intimitáson, közös megértésen kell alapulnia.

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

 • Avatar
  Baranyai György
  2020.10.22., 15:07

  Először is, gratulálok, hogy egy oldalra sikerült kihozni ezt a cikket. Másodszor: az utolsó bekezdés, “Mind a három tényező együtt” a cikk lényege. (szerintem). Tapasztalataim szerint, nincs “rosszabb”, mint egy kívánós Hölgy. Egy kis alkohollal megspékelve, bármire képes. Férfi vagyok, tapasztaltam….
  A cikket köszönöm Serestyén Sárának, aki nagyon jó példákon mutatja be ezt a még mindig “tabu” témát.
  Tisztelettel: Baranyai György

  Válasz

Írj egy hozzászólást