5 változtatás az életedben, hogy „érzelmileg vonzóbb” legyél – a tudomány szerint

5 változtatás az életedben, hogy „érzelmileg vonzóbb” legyél – a tudomány szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 változtatás az életedben, hogy „érzelmileg vonzóbb” legyél – a tudomány szerint / 2. oldal

Az ember ösztönösen vonzódik ahhoz, akinek a külsejét megnyerőnek találja, de nemcsak kinézetünket, a személyiségünket is alakíthatjuk úgy, hogy megnyerőbb legyen mások számára. Az alábbi hat – tudomány által igazolt – tanács segítségével érzelmileg vonzóbbá válhatsz.

3/5. Emlékezz részletekre az emberekkel kapcsolatban

Ugye, milyen jó érzés, ha valaki emlékszik triviális dolgokra, amiket egyszer régebben megosztottál vele? Ez azt jelenti ugyanis, hogy az illető figyelt rád. Az „emocionálisan megnyerő” ember szintén figyelmesen hallgatja beszélgetőpartnerét, főleg, ha az személyes dolgokról mesél neki. Ezáltal is megtiszteli azzal a másik őszinteségét, hogy kitünteti figyelmével. Ha ezt az illető látja, úgy érzi majd, mintha ő lenne a világ közepe és ösztönösen kedvelni fog.

4/5. Mindig érkezz pontosan

Notórius késő vagy? Nem vonzó tulajdonság. Kutatások bizonyítják, hogyha elkésel egy találkozóról, a másik úgy gondolja, az az oka, hogy valami más fontosabb volt számodra, mint ő. Ha érzelmileg megnyerő szeretnél lenni, tisztelj mindenkit annyira, hogy pontosan érkezel és nem fecsérled az idejét azzal, hogy rád kell várnia. 

Liudmila Chernetska/istockphoto.com

5/5. Adj teret annak, akinek arra van szüksége

Remek tulajdonság, ha elérhető vagy annak, akinek szüksége van rád. Az, hogy „jelen vagy”, amikor kell, nemes jellemre vall. Ugyanakkor előfordul, hogy valakinek pont az ellenkezőjére van szüksége.

Akár baráti, rokoni vagy párkapcsolatban kér valaki időt és teret, add meg neki.

Tartsd tiszteletben a kérésüket akkor is, ha nehezedre esik. Add az illető tudtára, hogy ott vagy neki, ha kellesz és szépen vonulj vissza. Az érzelmileg vonzó személy nem veszi ezt személyes sértésnek, hanem megértően és tisztelettudóan viszonyul ehhez a kéréshez.  

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»