Az érzelmi félrelépésnek egészen más okai vannak, mint a fizikálisnak

Az érzelmi félrelépésnek egészen más okai vannak, mint a fizikálisnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az érzelmi félrelépésnek egészen más okai vannak, mint a fizikálisnak / 2. oldal

A félrelépés a legtöbb kapcsolatnak a végét jelenti, hiszen megbocsátani és újraépíteni a bizalmat nem mindenkinek sikerül. Ám sok esetben csak a fizikai megcsalásról beszélünk, az érzelmi hűtlenség pedig háttérbe szorul, annak ellenére, hogy ez utóbbi legalább annyira veszélyes két emberre nézve, mint előbbi. Ráadásul a kiváltó okok is teljesen eltérőek lehetnek ilyenkor!

A fizikai pillanatok hiánya

A szex nagyon fontos része a kapcsolatoknak, de nem csak ebben merülnek ki az intim pillanatok. Az ölelések, csókok, sőt, akár egy figyelmes beszélgetés, miközben egymáshoz közel ültök mind ezt az érzetet erősítik. Amikor ez eltűnik egy kapcsolatból, az a fél, akinek nagyobb igénye van az intimitásra, elkezd a kapcsolaton kívül keresni valakit, akire támaszkodhat. Ez nem is mindig szándékosan történik, hiszen már az is elindíthatja a folyamatot, hogy egy barát beszélgetés közben nagyon odafigyel rá, felveszi vele a szemkontaktust, esetleg megérinti a vállát.

Mivel számára bántó, hogy otthon ezt a törődést nem kapja meg a párjától, ráadásul az önbizalmát és egóját is sérti a szex folyamatos hiánya, így ha nem is történik közte és a harmadik fél között fizikai kontaktus, akkor is vágyakozni kezd egy másik személy odaadására.

Nincs érzéke a határok megteremtéséhez

Életünk minden terén meg kell húznunk a határokat: egészen máshogy beszélsz a barátnőddel, mint a főnököddel, és megint máshogy viselkedsz a szüleid társaságában, mint a párod családjával. Azonban vannak emberek, akik sehogy sem találják meg az arany középutat, és folyamatosan áttáncolnak a képzeletben meghúzott határokon. Általában ők azok, akik a függőségekre is hajlamosabbak, nehezen mondanak nemet egy cigarettára, és a saját ösztöneiket sem tudják kezelni.

Amikor valaki dicséretet mond egy ilyen személynek, az agyában rögvest bekapcsolnak a boldogsághormonok, hiszen ez az elismerés kifejezetten jó érzést nyújt számára.

A kimondatlan egyezség egy kapcsolatban viszont úgy szól, hogy ezt a fajta örömet csakis a párodtól szabad megkapnod. Másoknak érzelmileg nem adhatod át magad, így egyszerűen csak megköszönni szabad a kedvességet. Ám aki nem tudja a saját határait fenntartani, elkezd kötődni ahhoz, aki barátságos vele, és mivel ez a felállás új és ismeretlen számára, előbb-utóbb érzelmileg jobban vonzódni kezd hozzá, mint a saját párjához.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»