Úgy érzed, neked semmi sem jön össze? 5 oka is lehet a balszerencsesorozatnak!

Úgy érzed, neked semmi sem jön össze? 5 oka is lehet a balszerencsesorozatnak!

Címlap / Életmód / Egészség / Úgy érzed, neked semmi sem jön össze? 5 oka is lehet a balszerencsesorozatnak!

Egy ideje már úgy tapasztalod, hogy sorozatosan történnek veled a rossz dolgok? Bármibe fogsz bele, nem sikerül, rossz a kedved, és a szerencse teljesen elpártolt mellőled? Valójában nem az univerzum fogott össze ellened, hiszen óriási szereppel bír a balszerencsesorozatban az, hogy milyen a gondolkodásmódod. És nagy a valószínűsége, hogy ez az öt dolog áll a háttérben!

Mindent túlbonyolítasz

Jó lenne, ha az életünket nyugalomban élhetnénk, a stressztől elhatárolódva, de sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Szinte állandóan szembetaláljuk magunkat egy újabb feladattal, kihívással, ami első ránézésre bonyolultnak tűnik. Ilyenkor automatikus reakciónk, hogy megijedünk az ismeretlentől, úgy érezzük, ez nekünk nem fog menni, és még rosszabbnak látunk mindent, mint amilyen valójában lenne.

A legjobb megoldás az volna, ha nyugodtan leülnél, és megpróbálnád kitalálni, mit kellene csinálnod, de többnyire inkább idegeskedünk a problémán, amitől a kisugárzásunk is negatívvá válik.

Márpedig ezek a rezgések negatív dolgokat vonzzanak be az életedbe, így sok esetben emiatt nem veszed észre azt, ha valami jó történik veled.A rosszat viszont azonnal!

 

Állandóan aggodalmaskodsz

Emberi tulajdonságunk, hogy érzelmesek vagyunk, és ezeket ki is mutatjuk.

Azonban vannak, akik sokkal hajlamosabbak az aggodalmaskodásra, apróságokon is stresszelik magukat, és az életük jelentős részében valamiért idegesek. És itt most tényleg nem nagy dolgokra gondolunk!

Például késésben vagy egy találkozóról a dugó miatt, rosszul töltöttél ki egy papírt ügyintézésnél, vagy ideges vagy, mert úgy érzed, a főnököd valamiért pikkel rád.

Mind olyan apróságok, amelyekre másnap már nem fogsz emlékezni, de az adott napodat teljesen tönkreteszik. Ezek befolyásolják a lelki világodat, a kisugárzásodat, és csakis azokra a dolgokra hívják fel a figyelmet, amik rosszak az életedben. Minél inkább ezekre koncentrálsz, annál inkább úgy fogod érezni, hogy balszerencsés vagy. Pedig elsősorban egy kis nézetváltásra lenne szükséged!

 

Mindent irányítani akarsz

Az életünkben rengeteg olyan dolog van, amire nincs ráhatásunk. Csinálhatunk bármit, nem fog számítani, mert nem mi döntünk és irányítunk.

Ha rossz az időjárás a nyaralás alatt, vagy ha feltorlódott a forgalom, az aggodalommal és mérgelődéssel nem fogod tudni megoldani a problémát.

De az biztos, hogy a hangulatodat tönkreteszed vele, vitatkozni kezdhetsz ok nélkül, és a pozitív látásmódodat is elveszíted.

Az egyik legfontosabb lecke, amit életünk során meg kell tanulnunk, hogy van, amire nincs ráhatásunk, bármennyire is szeretnénk.

 

Mások boldogságától függ a tiéd

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy másik személy boldogságára támaszkodnak. Azaz ha a párodnak valamiért nincs jó kedve, vagy ha a barátaid stresszelnek, te sem tudsz örülni a saját sikereidnek, és átveszed az ő hangulatukat.

A gond, hogy ha csak akkor érzed jól magad, amikor a környezeted is, egy idő után teljesen elveszítheted önmagadat. Folyton azon leszel, hogy nekik megfelelj, az ő érdekükben cselekedj, és a saját igényeidet a háttérbe szorítod.

Ilyen az, amikor egy családanya szeretne a hobbijával foglalkozni, de beáldozza ezt azért, hogy takarítson, főzzön, és mindenki más boldogságát hajkurássza – miközben a sajátjáról teljesen megfeledkezik. Ilyen esetben a lelki kimerültség előbb-utóbb utat tör magának, és elérkezik az a pont, amikor mindegy, mit teszel, csak a rosszat látod magad körül.

 

Toxikus emberek beengedése

Mindig alaposan gondold át, kinek mit mondasz el! Ugyanis vannak emberek, akik valójában nem örülnek a sikerednek, látszatbarátokként állnak csak melletted, és mindig csak a negatívumokra hívják fel a figyelmedet.

Például megosztod velük, hogy előléptettek, ők pedig rögtön arról beszélnek, hogy milyen sokat kell majd túlóráznod. Vagy elmondod, hogy megismertél egy szimpatikus férfit, ők viszont nem örülnek, hanem rögtön valamilyen hibát keresnek benne.

A negatív energiákat sokszor alábecsülik az emberek, pedig ha a környezeted mérgező rád nézve, és titkon rosszat akar neked, az bizony hatással van rád.

Sose engedd be ezeket az életedbe, és gondold át, kik azok, akiket tényleg barátnak tarthatsz. Aki nem megy át ezen a rostán, nem érdemel meg téged!

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást