Erre számíthat egy nő, ha nincs megbecsülve egy kapcsolatban

Erre számíthat egy nő, ha nincs megbecsülve egy kapcsolatban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Erre számíthat egy nő, ha nincs megbecsülve egy kapcsolatban

Egy kapcsolat sem kezdődik úgy, hogy már előre tudod, egy ponton majd beköszönt a boldogtalanság. Fokozatosan történik meg az, hogy a felek eltávolodnak egymástól, mindent magától értetődőnek vesznek, míg végül azt érzed, hogy egyáltalán nem vagy megbecsülve.

Amikor egy nő azt érzi, hogy a párja nem értékeli őt eléggé, elsőként saját magában keresi a hibát. Végiggondolja, hogy vajon miért nem elegendő az a sok erőfeszítés, amit a kapcsolatba tesz, ahhoz, hogy a másik végre észre is vegye őt. Azon tanakodik, hogy mit felejthetett el, mi hiányzik belőle. Talán a külsejével van gond? Talán már nem elég vicces, érdekes, szórakoztató egyéniség? Persze az idővel nem lehet felvenni a versenyt, de túlzás lenne azt mondani, hogy már nem néz ki jól!

Amikor egy nő azt érzi, hogy már nem becsülik meg őt, sokkal tisztábban látja a dolgokat. Eszébe jut az a sok dolog, amiben segít a párjának, és amiket szó nélkül megtett a kényelméért.

Dolgozik, aztán hazaér, és folytatja a tennivalókat a házimunkával. Ez pedig egyre frusztrálóbbá válik a szemében. Egyre jobban bosszantja, hogy hiába igyekszik, az egyszerűen sosem lesz elég, és a másik féltől még egy köszönömöt sem hallott már hosszú ideje. Így amikor egy nő azt érzi, hogy már nem becsülik meg, fokozatosan felhagy a kedveskedéssel.

Szép lassan feladja

Már nem tesz erőfeszítést a kapcsolatába, legalábbis nem úgy, mint korábban. Nem igyekszik megfőzni a pasija kedvenc vacsoráját, és nem akar bókolni sem. Hiszen hiába fektetett rengeteg energiát mindebbe, látszólag nem ért semmit. És akkor mi értelme van tovább próbálkozni?

Ezért rövidesen elkezd azon gondolkodni, hogy egyáltalán megfelelő-e ez a kapcsolat számára. Hiszen lehet, hogy van valaki, aki értékelné őt, és ezt ki is mutatná felé. 

Ráadásul nem csak megbecsülve nem érzi magát, de szeretve sem. Mintha láthatatlan lenne, a férfi már észre sem veszi őt. Mindegy, hogy új frizurát vágat, vagy felvesz egy csinos ruhát; a bókok már rég nincsenek jelen a hétköznapokban. Nem arról van szó, hogy minden alkalommal dicséretet és köszönetet vár, de néha napján neki is jól esne, ha nem csak a munkatársai dicsérnék meg, milyen jól néz ki, és milyen szorgosan dolgozik. Egyértelművé válik számára, hogy a jelenlétét magától értetődőnek tekintik.

Szakíts vagy maradj?

Ezért elérkezik az a pont, amikor elgondolkodik a szakításon. Fejben végigveszi, hogy mi történne, ha elmondaná, hogy mennyi minden bántja, és úgy érzi, nem tudja tovább csinálni. Vajon jobb lenne? Vagy hibát követne el? Lehet, hogy mindenki ilyen házasságban él, de senki sem beszél róla? Mindeközben a férfi kívülről talán nem is sejti, mi játszódik le a párjában. Ő annyit érez, hogy valami megváltozott az elmúlt hetekben. A távolság közöttük még nagyobb lett, és szomorúság, feszültség költözött a házba.

A jó hír, hogy van, aki képes változtatni. Vannak, akiknek csak fel kell nyitni a szemét arra, hogy lássák, mi történik a másik fejében, mert maguktól talán nem jönnének rá.

Ők azok, akik nem vitatkoznak, hanem megértővé válnak, és tényleg változtatnak is. Nem csak egy-két hétig, és nem csak azért, mert egyszerűbb maradni, mint kilépni. De akadnak olyanok is, akik nem képesek, és nem hajlandók erre. Ők azok, akik nem érdemlik meg az idődet, és ha ezt látod, kár maradni egy kapcsolatban, amiről tudod, hogy úgysem tesz boldoggá.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!