Elkezdődött az eperszezon, aminek vitaminraktárainknál jobban, csak ízlelőbimbóink örülnek. Az eper tipikusan olyan gyümölcs, amit sokféleképpen, számos formában lehet tálalni, akár főételek mellé is. Ha pedig éppen vendégváró menün agyalsz, ezeket mindenképpen vedd számításba, hiszen végtelenül egyszerű az elkészítésük.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
2/5 Epres Focaccia
Érdekes kombinációja az eper felhasználásának, de mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha valami igazán különleges főételre vágysz. Hozzávalók: 450g 00-ás pizzaliszt, 1 ½ tk só, 5g porélesztő, 300 ml meleg víz, 4ek olívaolaj, olaj a tepsi kikenéséhez
Először is, keverj össze mindent, majd lefedve hagyd állni a hűtőben egy napig. Miután kivetted, három óráig meleg helyen tárold. A kiolajozott tepsibe beleöntjük a tésztát, amit jól megtapogatunk, hogy feljöjjenek a buborékok, majd lefedjük és további fél óráig kelesztjük. Ezután pedig mehet rá az eper, egy kis tengeri só és kecskesajt. Extra feltét lehet egy kis ruccola és balzsamecet. No, meg persze ne feledkezzünk meg az olívaolajról sem, ha már olasz főétel kerül a tányérunkra.