Emiatt aggódik most legjobban a világ: nem a koronavírus már a fő bajunk

Emiatt aggódik most legjobban a világ: nem a koronavírus már a fő bajunk

Címlap / Kikapcsolódás / Közélet / Emiatt aggódik most legjobban a világ: nem a koronavírus már a fő bajunk

Miután a múlt hónapban először bekerült a leggyakoribb öt közé, az infláció miatti aggodalom tovább nőtt, és mára ez az első számú ok világszerte, ami miatt az emberek aggodalmat éreznek.

Ma már minden harmadik ember azt mondja, hogy az infláció az egyik legfontosabb országát érintő probléma.

Az Ipsos havi What Worries the World nevű felmérése azt tárja fel, hogy a közvélemény szerint a legfontosabb társadalmi és politikai kérdések napjainkban 27 országban, 10 év adatai alapján, hogy kontextusba helyezze a legfrissebb eredményeket. A március végi, április eleji adatok alapján ettől tartanak legjobban az emberek.

Ipsos

Infláció

  • Az infláció áprilisban az első számú globális aggodalom helyére emelkedett a rangsorban, 6 ponttal nőtt értéke az előző havi adathoz képest. Márciusban az infláció 2013-as bevezetése óta először került az öt legfontosabb aggály közé, most minden harmadik (32%) ember szerint ez az egyik legnagyobb probléma, amellyel országa szembesül.
  • Az emelkedő árak miatti aggodalom növekedését jól szemlélteti, hogy januárban még minden ötödik (20%) ember választotta az inflációt az aggodalom legnagyobb okának Egy teljes évre visszatekintve az áprilisi adatot 22 ponttal magasabbnak találjuk, mint 12 hónappal ezelőttit (10%).
  • Az aggodalom növekedése szinte általános volt, Kolumbia kivételével minden országban nőtt a múlt hónaphoz képest. A legnagyobb aggodalom Spanyolországban (+21 pont), Chilében és Peruban (mindkettő +14 pont), Magyarországon (+13) és Hollandiában (+10) van.
  • Az infláció már Argentínában, Kanadában, Nagy-Britanniában, Lengyelországban, Törökországban és az Egyesült Államokban is az első számú aggodalomra ad okot, és most Németország is csatlakozik ehhez a listához.

Koronavírus

  • Míg az infláció miatti aggodalom nőtt, a járvány miatti aggodalom csökkent. A koronavírus afebruári első helyről a nyolcadik helyre esett vissza a globális problémákkal kapcsolatos rangsorban, a Covid-19 zsinórban második hónapja a legalacsonyabb pontszámot érte el azóta, hogy két évvel ezelőtt elkezdték nyomon követni.
  • Globálisan a koronavírus miatt aggódók aránya 15 ponttal csökkent a múlt havi 33%-ról mostanra 18%-ra. Minden vizsgált országban csökkenést tapasztaltak az Ipsos munkatársai – kivéve Kanadát, ahol ez sz érték 3 ponttal 27%-ra nőtt, és Svédországot (+1-9%).
  • A Covid-19 miatt a legnagyobb aggodalom Japánban (47%), Dél-Koreában (45%) és Malajziában (41%) van. A Covid-betegség miatti aggodalom legnagyobb csökkenése Szaúd-Arábiában (-18), Malajziában (-16) és Brazíliában (-13) tapasztalható.
  • Japán az egyetlen ország, ahol a Covid jelenti a legnagyobb gondot, szemben a januári 12. helyével.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»