Egy elvált nő vallomása: ilyen volt 50 évesen szingli nővé válni

Egy elvált nő vallomása: ilyen volt 50 évesen szingli nővé válni

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egy elvált nő vallomása: ilyen volt 50 évesen szingli nővé válni

Zita most 54 éves, és épp az 50. születésnapja előtt zárult le a válópere. Férjével közösen döntöttek úgy, hogy külön utakon folytatják. A baráti kapcsolat megmaradt közöttük, gyerekeik pedig mindvégig támogatóak voltak. Ebből kiindulva ő még a szerencsésebb exfeleségek közé tartozik, de így sem ment neki túl könnyen belerázódni egy 50 éves szingli nő cipőjébe!

19 éves voltam, amikor megismertem a férjemet, előtte nem is nagyon volt kapcsolatom.

Szóval mondhatjuk, hogy sosem voltam még igazán egyedülálló, és azóta, hogy utoljára kerestem párt, elég sokat változott a világ. Eleinte nem is akartam ismerkedni, jó volt egyedül, de úgy egy év után kezdtem üresnek érezni a lakást. A gyerekeink már kirepültek, maximum hétvégére látogattak haza, de most már azt is ritkábban, mert hol hozzám, hol a volt férjemhez mentek. Ezért is szerettem volna találni valakit, akivel megoszthatom a hétköznapokat, és akivel együtt kirándulhatunk, utazhatunk.

Viszont beláttam, hogy már nem egészen ismerkedhetek úgy, ahogy 30 éve. Nincsenek már búcsúbálok a lakóhelyemen, ahol lehet ismerkedni új emberekkel; vagy legalábbis ezeket nem az én korosztályomnak szánják. Nekem egyébként is csak egy-két barátnőm maradt fiatalabb koromból, akik mind házasok voltak. Velük szóba sem jöhetett az, hogy elmenjünk „bulizni”. De amúgy sem láttam magam előtt, hogy a lányom korosztályával együtt táncoljak valamilyen szórakozóhelyen, ahol a fiatalok mellett 100 évesnek érezhetem magam. Ugyanakkor viszont nagyon hiányzott a társasági élet, és egyre inkább magányosnak éreztem magam.

Oldalak: 1 2 3

1 hozzászólás

 • hajrászinglik
  2021.03.14., 09:43

  Nyihaha.

  Pont ez a baj, először is inkább kutyát-macskát választanak, mint embertársat, aztán nyígnak, ha kerülik őket, mert nővel élne, feküdne (aludni is) az ember, nem egy szőrös valamivel.

  Az, hogy komoly éveket letagadnak ismerkedéskor, az csak hab a tortán. A mogyoró meg az, hogy azt hiszik, pár éjszakán kívül kellenek a náluk tízessel fiatalabb fickóknak. :-))

  Válasz

Írj egy hozzászólást