Az előnyös öltözködés kódexe – Kehely alkat

Az előnyös öltözködés kódexe – Kehely alkat

Címlap / Stílus / Divat / Az előnyös öltözködés kódexe – Kehely alkat

Mai bejegyzésünk a kehely testalkatú lányoknak szól. Ennek az alkatnak a jellemzői az átlagnál szélesebb váll, nagyobb mell, keskeny csípő és vékony lábak. Ahhoz, hogy harmonikus legyen a megjelenésed, a következő apróságokra érdemes odafigyelned.

 

FELSŐK

Képek forrása: 1234

A tested arányainak optikai javítása érdekében elsősorban arra kell törekedni, hogy a válladat keskenyebbnek láttasd. Erre alkalmasak lehetnek a finom, nőies szabású felsők, blúzok. Mindig olyan felsőt válassz, aminek a vállrésze egyszerű, nem buggyos és nem díszített. Kerüld a csónaknyakat és a széles gallért vagy hajtókát – a lényeg, hogy a tekintet ne a vállakra irányuljon.

Ha az átlagnál erősebb vagy mellben, akkor érdemes olyan felsőt választani, amivel visszafogottan megmutatod a dekoltázsodat. Lehet ez egy mélyen dekoltált V-nyakú vagy kerek nyakú darab, de ne legyen díszített vagy zsebes. A legjobb szabás számodra szűk, de nem teljesen passzos vagy tapadós, a hossz pedig épp a csípőd fölé ér.

A színekkel is érdemes varázsolni; ha sötétebb felsőt és világosabb alsót viselsz, az optikailag javít az arányokon. A túl vastag övek viselését viszont inkább kerüld el.

RUHÁK / SZOKNYÁK

Képek forrása: 1234

A kehely alkatú hölgyek számára a ruhák esetében is érdemes a felsőknél felsorolt alapelveket betartani, tehát el kell terelni a figyelmet a vállról, és ha lehet, akkor inkább a nyakra vagy a törzs középpontja felé irányítani.

Ebben segíthet egy mélyen dekoltált ruha vagy egy szép ingruha, amelyet egy vékonyabb derékövvel lehet még sikkesebbé tenni. A csónaknyakat, a váll nélküli megoldásokat és a túl széles övet itt is érdemes elkerülni, de igaz ez a tunikákra vagy az A-vonalú ruhákra is. A kiválasztott darab felső része ne legyen díszített, lent pedig legyen lazább, bővebb, ami segíthet a felsőtest szélességét ellensúlyozni.

Mivel a lábaid vékonyak és hosszúak, bátran válassz szoknyákat. Az egyetlen szabály, amit szem előtt kell tartanod, hogy kerüld a túl nagy volumenű szoknyákat, de ha a csípőd az átlagnál keskenyebb, akkor rakott szoknyákat is bátran viselj. Emellett a zsebbel díszített darabok is jól állnak, melyeket szintén vékony derékövvel kombinálj.

NADRÁGOK

Képek forrása: 1234

A nadrágok és farmerek közül a legjobb választás számodra a szűk fazon.

A bő és boyfriend megoldások kevésbé előnyösek, azokat inkább hagyd a polcon. A díszített zsebek jó szolgálatot tesznek, mert optikailag javítanak a tested arányain. Érdemes magassarkúval viselned a szűk szabású nadrágokat, ez is sokat nyújt az alakodon.

Tipp: Köss a derekadra egy inget vagy egy dzsekit, ez egy picit szélesíti a csípődet, amitől egyszerre lesz nőies és vagány az összhatás.

DZSEKIK / BLÉZEREK

Képek forrása: 123 / 4

A melegebb idő ellenére nyáron is gyakran előfordul, hogy magunkkal viszünk egy dzsekit, zakót, vagy kardigánt a hűvösebb esti programokra.

Ilyen esetben nagyon jó választás lehet számodra egy hosszabb kardigán, hiszen ez tompítja a vállak szélességét. Ha dzsekiben szeretnél menni, akkor válassz olyat, aminek nőies, kevésbé díszített válla van. Azokkal a darabokkal is érdemes tenned egy próbát, amiknek eltérő színű az ujja, hiszen az optikailag csökkenti a vállaid szélességét. A dzseki ujja legyen szűk, és ne legyen rajta zseb, csatok, túl nagy gallér vagy hajtóka. Ha teheted, V-nyakú darabot válassz, ez a legelőnyösebb a számodra.

Tipp: Viselj a dzseki alatt más színű, világosabb blúzt, mert ezzel a törzs közepe felé vonzod a tekinteteket.

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!