Otthon / Utazás

7 élménygazdag fürdőhely Magyarországon

7 élménygazdag fürdőhely Magyarországon

Magyarország a fürdők hazája, szép számmal találhatunk itt kedvünkre való, pihenésre alkalmas helyet.

Gellért

A Gellért Gyógyfürdő régóta ismert, és kedvelt úti cél nem csak a magyarok, hanem a turisták körében is. A fővárosi forrást már a 13. században is ismerték, később a törökök is előszeretettel használták, mivel forróbb vize és nagyobb területe volt a többi budai fürdőnél.

A belső kialakítása nagyon hangulatos, az épület megőrizte eredeti szecessziós jegyeit, ívelt, hatalmas belső tereit, így olyan érzésünk lehet a falai között, mintha visszaléptünk volna az időben.

Kép forrása: programterv.hu

Aquaréna

A Mogyoródon található komplexum 11 hektáron várja a szórakozni vágyókat, közvetlenül a Hugaroring mellet. A 9 medence mellett 21 csúszda, jacuzzi, ugrómedence, valamint egy elegáns lassúsággal hömpölygő folyó is várja a vendégeket.

A park területén természetesen étkezési lehetőség is van, tehát ezért sem kell megszakítani az egész napos pihenést.

Rába Quelle

Győrben található ez az igazán gyönyörű fürdőkomplexum. Az itt a felszínre törő gyógyvíz tekintélyes múlttal rendelkezik, jótékony hatásaival már a középkorban is tisztában voltak.

A 65°C-os víz mellet találhatunk itt hidegebb élménymedencéket is, valamint csúszdák, zuhatagok, barlangok, és vadvízi csatorna szórakoztatja az ide látogatókat.

Palatinus

Régi nagy kedvenc a budapestiek körében, de turistákkal is találkozhatunk itt szép számmal. Nem is csoda, hiszen amellett, hogy 11 medencével rendelkezik, a Margitsziget nyújtotta nyugalom és zöld környezet is sokat dob az itt eltöltött idő élvezetén.

Hogy az élmény még teljesebb legyen, nem csak úszó-, hanem élmény- és strandmedencét is találhatunk, és természetesen nem maradhat ki a repertoárból a csúszda sem.

Hévíz

Talán ez az a fürdő, ami senki számára nem ismeretlen. Nem véletlenül emlegetik annyiszor, hiszen a jótékony hatásai mellett, a megjelenése is lenyűgöző. A meleg vízű természetes tónak a közepén szinte úszik a fürdő központi épülete, ami különleges látványt nyújt.

Érdekes, hogy tulajdonképpen ezt a képződményt nem is lehet állóvíznek nevezni, mivel a forrásból származó áramlat kb. 3 naponta teljesen megújítja a tavat. Az élményt tovább fokozza az is, hogy a víz mellet mocsárciprusok sora áll őrt, a csillogó felszínt pedig az indiai tündérrózsa vöröslő virágai teszi meseszerűvé.

Hagymatikum

Makó híres a hagymájáról, ám nem csak emiatt érdemes ide ellátogatni. A Kossuth – díjjal méltán kitüntetett Makovecz Imre által tervezett épület látványvilágában is felejthetetlen élményekkel kecsegtet, nem is beszélve a gyógyvizekről, valamint az élménymedencékről.

A gyönyörű boltívek, a különleges megoldások, és a monumentális látvány egyszerűen kihagyhatatlan csodákkal kecsegtet, ezért ha erre járunk, semmiképpen se hagyjuk ki a Hagymatikumot.

Kép forrása: www.hagymatikum.hu

Egerszalók

Európában egyedülálló sólépcső-képződménnyel várja a látogatókat ez az Egertől 6 kilométerre lévő település. A feltörő kénes gyógyvíz elképesztő sziklaképződményt hozott létre, melyben a kezdeti időkben még fürödni is lehetett.

Mára a területet szépen kiépítették és medencékkel, wellness és spa szolgáltatásokkal várják a vendégeket. 17 kül-, és beltéri medence valamint csúszda és pezsgőfürdő gondoskodik az önfeledt szórakozásról.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást