10 elképesztően stílusos lakberendezési ötlet

10 elképesztően stílusos lakberendezési ötlet

Címlap / Otthon / Dekor / 10 elképesztően stílusos lakberendezési ötlet

A következőkben megtudhatod, hogyan lehet egy pincehelyiségből ebédlő, hogyan kreáljunk teraszt a nappaliban vagy hogy milyen is a hajókabin stílusú dolgozó.

Hajókabin stílusú dolgozósarok

Egy sötét fakeretű ovális vagy csúcsos formájú ablakkal teremthetünk a legkönnyebben tengerész stílusú teret. Az ablak alatt helyezzünk el egy tömörfa íróasztalt.
A falak legyenek világosak, ha már a miniablak miatt korlátozottak a fényviszonyok, a teret pedig tegyük otthonosabbá kék textilekkel.

Vidékies hobbiszoba

A hobbiszobák sajátossága, hogy olyan univerzumot teremtenek, amelyben a lakó könnyen ki tudja élni kreativitását.
A képen látható vidékies hangulatot minél több natúr faburkolattal érhetjük el. Igyekezzünk világos pasztell színeket használni, egyrészt azért, hogy világosítsuk a teret, másrészt, hogy békés enteriőrt tudjunk teremteni, ahol nincsenek zavaró tényezők és a munkánkra tudunk összpontosítani.

Pince ebédlő

Amennyiben házunk rendelkezik pincével, érdemes elgondolkodni, hogy raktározáson túlmenően hogyan lehetne még kihasználni a teret. Első lépésként a falakat fessük nagyon világosra, és az ablakokat bővítsük ki maximálisan, hogy minél több természetes fény ragyoghasson be.
Az ebédlőasztal kerüljön az ablak alá, amely köré helyezzünk el növényeket, így kicsit közelebb érezzük magunkhoz a természetet. Virágos textilekkel (amelyek ugyancsak lágyítanak a pince komor hangulatán) további hangulatfokozást érhetünk el.

Apró fürdőszoba kevés luxussal

A legkisebb fürdőszobának sem kell unalmasnak lennie. Egy luxus hatású tükörkerettel azonnal feldobható. Ha tovább akarjuk fokozni, egy elegáns éjjeli lámpát is elhelyezhetünk a tükör alá – praktikus és szép kiegészítője lesz a mosdónknak.

Nyugágy a nappaliban

Ha nincs lehetőséged saját terasz kialakítására, akkor becsempészheted nappalidba is a relaxálás eszközeit. Erre a legjobb megoldás, ha egy stílusos fonott nyugágyat helyezel el közel az ablakhoz.
Terítsd le a nappalidhoz illő textíliákkal, díszítsd párnákkal és részed lehet a rég áhított otthoni wellness-pihenésben!

Kint-is-bent-is terasz

Sajnos nem élünk mediterrán éghajlaton, így a hideg véget vet a kint-pihenős délutánoknak. Ez a hatalmas üvegekkel övezett tér átmenetet képez a nappali és a külső terasz közt.
Képzeljük el, milyen kellemes időtöltést nyújt évszaktól függetlenül ez a természethez oly közel engedő kis szoba! Kényelmes ülőkékkel, textíliákkal tegyük otthonossá!

Csupa-növény dolgozósarok

Eleged van, hogy napod nagy részében a számítógép előtt görnyedsz, és távol érzed magadtól a természetet? Erre a legkézenfekvőbb megoldás, ha körül veszed magad növényekkel.
Tedd úgy, hogy ne zavarjon a munkában, mégis ahová csak nézel kedves növények és virágok kacsintsanak vissza. Plusz, javítja a közérzeted az oxigéndúsabb környezet!

Mediterrán hangulatú étkező

Ragyogó fehér színek, élénk sárgák és kékek jellemzik a mediterrán tónusait. Ha tehát örök vakáción szeretnénk érezni magunkat, a konyhát és ebédlőt érdemes hófehér falakkal és bútorokkal felszerelni, a padlóra választhatunk egy meleg árnyalatú kőpadlózatot.
Kiegészítőkben bátran nyúljunk az élénk kékek felé. Az ablakokat zsalugáterekkel is elláthatjuk.

Rusztikus ebédlő

A modern terekben is helyet kaphatnak a régies, kicsit kopottas „nagymama-bútorok”. Akár régi, tömörfa bútorzatot is trendivé varázsolhatunk, ha lecsiszoljuk és vékony páccal felfrissítjük.

Kreatív sarok

Egy apró, kissé eklektikusnak ható dolgozórész gyapjú falvédővel, egyszerű bútorzattal és egyedi kiegészítőkkel van otthonossá téve.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!