10 életigenlő nyári témájú könyv, amitől vakációs hangulatba kerülsz

10 életigenlő nyári témájú könyv, amitől vakációs hangulatba kerülsz

Címlap / Kikapcsolódás / 10 életigenlő nyári témájú könyv, amitől vakációs hangulatba kerülsz

A nyár beköszöntével neked is megjött a kedved azokhoz az olvasmányokhoz, amelyek gondolatban a tengerpartra repítenek, és vidámabbá tesznek? Ezek a szuper regények mind ezt a témát járják körbe, és annyi biztos, hogy mire az utolsó lapig elérsz, garantáltan megjön a kedved a vakációzáshoz!

Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer

Tess Brookes világ életében szorgalmas volt, sosem késett a határidőkkel, és valódi mintadolgozóként próbált egyik lépcsőfokról a másikra lépni. Amikor viszont eljön a várva várt előléptetés ideje, Tess nemhogy nem kerül feljebb a ranglétrán, de még kis is rúgják.

A lány ezt követően pedig olyat tesz, amire korábban sosem lett volna mersze: felveszi lakótársa telefonját, és elfogadja a neki érkező felkérést.

Ami pedig nem más, mint hogy utazzon el Hawaii-ra egy időre, és készítsen néhány divatfotót, nem kevés pénzért. Tess tehát Vanessának adja ki magát, a világ legszebb helyén munkába veti magát, közben pedig a szexi újságíróhoz, Nickhez is közel kerül. És közben egyre sürgetőbbé válik a kérdés: hogy mászik ki a hatalmas  kalamajkából?

Mary Kay Andrews: Víkendezők

A Belle-szigeten kétféle ember létezik: azok, akik az egész nyarat ott töltik, és azok, akik csak egy hétvégére érkeznek ide. Riley úgy tervezi, hogy jó pár hónapot eltölt majd a szigeten, és közben végig csak szórakozni fog, ám amikor férjét várja a kikötőben, szembesülnie kell a ténnyel, hogy tengerparti házuk árverés alá került. Ráadásul a férjének se híre, se hamva.

A lány kénytelen magánakcióba lendülni, hogy rájöjjön, mi áll a háttérben, és mi az a titok, ami a Belle-szigetet (na és persze férjét) is körbelengi.

Mary Kay Andrewst a nyári olvasmányok királynőjeként is emlegetik, ha pedig szeretnél vidám hangulatú, de közben végig izgalmas regényt olvasni, amit egyszerűen nem tudsz letenni, ez biztos, hogy a kedvenceid között szerepel majd.

Sophie Kinsella: Kétbalkezes istennő 

Samantha 29 éves, londoni jogászként dolgozik, a szakmájában pedig igazi profi. Ami magánéletét illeti, már nem ilyen szerencsés, hiszen minden idejét az irodában tölti, és még egy rántottát sem tud elkészíteni.

Amikor viszont egy hatalmas hiba folytán a cégnek óriási kárt csinál, és élete álmát is elbukja, felszáll a legelső vonatra, és egy vidéki kisvárosban találja magát.

A legelső útjába kerülő házhoz megy útbaigazításért, ám itt félreértéseknek köszönhetően az új házvezetőnőnek nézik, és mivel amúgy sincs semmi, ami Londonban várná őt (egy nagy adag leszidáson túl), nem árulja el, ki ő igazából. Így hát beleveti magát ebbe a számára teljesen ismeretlen világba, ami az egész életét megváltoztatja!

Elin Hilderbrand: Pletyka

Nantucket összes lakója irigykedve nézi Madeline Kinget és Grace Panciket, akik egymás legjobb barátnői, ráadásul tökéletes házasságban élnek, gyönyörű gyerekeik vannak, és vasárnap esténként négyesben járnak el vacsorázni.

Mindaddig, míg egy nyáron meg nem változik ez a felállás, a szigetlakók pedig csak egyetlen dolgot szeretnek jobban a tengerparti naplementés koktélozásnál: pletykálni.

Beindulnak hát a feltételezések arról, mi történik igazából a két nő háza táján (Madeline-ről azt állítják, hogy írói munkája során nehézségekbe ütközött, Grace pedig a közösség szerint kicsit szorosabb kapcsolatba került a tájépítészével, mint kellett volna), és miközben a pletykák egyre gyorsabban terjednek, a két barátnő megpróbálja tisztázni az igazságot, és megoldani a nyár legnagyobb problémáját is egyben.

Judy Blume: Nyári nővérek 

Victoria döbbenten veszi tudomásul, hogy legjobb barátnője, Caitlin férjhez megy. A nő ugyanis mindig arra törekedett, hogy semmiben se legyen átlagos, és a házasság sosem volt a tervei között. Victoria a hír hallatán felidézi, hogyan csöppent bele Caitlin és családja életébe gyerekként, miként tárult fel elette egy teljesen új világ, amiben anyagi nélkülözésnek nyoma sem volt.

Ebben a gyönyörű regényben a „nyári nővérek” közös útját kísérheted nyomon, bejárva az első szerelem, a szárnypróbálgatás és a felnőtt élet buktatóinak útját, megismerve egy olyan barátság történetét, ami egész életre szól!

Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben! 

Sophie csak húgának szeretne segíteni abban, hogy leforgasson egy filmet, majd le is akar lépni Kísértés városából, mielőtt bajba kerülnének. A lány több generációnyi szélhámos leszármazottja, de ő nem akar beállni közéjük a sorba, ezért mindig is arra törekedett, hogy a helyes utat járja.

Amikor megismeri Phin Tuckert, a következő polgármester jelöltet, már tudja, hogy ő az a férfi, akitől a szülei anno óva intették; Phin pedig rögtön meg akarja szerezni magának a visszafogott, okos és csinos nőt.

A nyáron feje tetejére áll minden a városban, miközben Sophie és Phin egyre nagyobb szerelembe esnek, és közben nem kevés bajba is kerülnek. Zsarolás, gyilkosság, vágy és szerelem – ezek mind megnehezítik az újdonsült pár hétköznapjait.

Katie Fford: Tökéletes nyár 

Emily egyedülálló nőként élvezi, hogy kötöttségektől mentesen élhet.

Azonban mégis vágyik a változásra, pláne, miután a hétköznapok egyhangúsága átvette az uralmat az élete felett. Ezért amikor barátnője, Rebecca felajánlja neki, hogy töltse a nyarat hajóján főszakácsként, ő rögtön igent mond a kérésre.

Ám nem sokkal érkezése után rájön, hogy ez nem lesz olyan könnyű meló, mint hitte: Rebecca ugyanis babát vár, így neki egyre több feladatot kell átvállalnia tőle, ráadásul egy féltékeny konyhai kisegítő is keresztezi az útját. És akkor még a szívdöglesztő orvosról, Alasdairről nem is beszélve, aki láthatóan szimpatizál vele, de Emily tudja, hogy ha beleszeret a férfiba, új időszámítás kezdődik számára. Vajon tényleg ez lesz a tökéletes nyár?

Celia Imrie: Nyár a Riviérán

Theresát idő előtt nyugdíjazták, lánya folyamatosan basáskodik, és egyelőre fogalma sincs, mihez kezdjen magával. Ezért hirtelen felindulásból úgy dönt, maga mögött hagyja Londont, eladja házát, és a francia riviérára költözik, ahol egykor művészek és írók éltek. A meseszép tengerpart, a hangulatos kávézók és a hangulatos kisváros először remek választásnak tűnik a nő számára.

Theresa rövidesen egy összetartó társaság tagjává válik, ahol nem csak új barátnőkre talál, de a sármos Brian is érdeklődni kezd iránta.

Miközben a nő beilleszkedik ebbe a távoli világba, rájön, hogy milyen csodálatos dolog a szabadság; és arra is, hogy az élet sosem olyan egyszerű, mint azt szeretnénk. Azonban ahogy telik-múlik az idő, izgalmas titkokra is fény derül, ezért a nő elgondolkozik azon, tényleg annyival jobb-e az élet a francia riviérán, mint ahogy azt korábban elképzelte. 

Fejős Éva: Karibi nyár – Egy utazás, ami örökre megváltoztat 

A Pearl of Caribbean hajónak különleges története van, legendák szólnak újjászületéséről, egy „emlékgyógyító” visszatéréséről, és a rejtélyes boldogságszigetről. Ezen a hajón utazik Ladányi Niki is, aki viszont nem ezt a sokak által keresett helyet kutatja, hanem sokkal inkább egy fájdalmas emlék, egy sötét titok, valamint egy veszélyes ellenség elől menekül.

Niki egyébként később több másik könyv főhőse is lesz, így az újságírónő történetei itt nem érnek véget, sőt! Mindeközben egy másik fiatal nő, Leonora San Juanban életre szóló küldetést teljesít, de vajon képes lesz a szívére hallgatni, életében először? A regény izgalmas kalandra kalauzolja olvasóit a titokzatos boldogságsziget felé!

Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Lina nemrég vesztette el édesanyját, akinek egyetlen kívánsága volt: keresse fel sosem látott apját, és vegyék fel egymással a kapcsolatot. A nő haraggal érkezik Olaszországba, és csak arra vágyik, hogy minél hamarabb letudhassa a találkozót, és hazamehessen. Amikor viszont kezébe kerül édesanyja naplója, egy csodálatos világ tárul fel szemei előtt, titkos románccal és mesebeli látnivalókkal ötvözve. Így hát anyja nyomdokain haladva elindul, hogy felfedjen egy titkot, miközben új barátágot köt Rennel, aki rövidesen már nem csak jó barátja, de titkos szerelme is lesz. 
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást