Élet a gyerekek után: a boldog házasság nem csak mese!

Élet a gyerekek után: a boldog házasság nem csak mese!

Címlap / Életmód / Család / Élet a gyerekek után: a boldog házasság nem csak mese!

Sajnos nem új keletű probléma az, ha megszületik a családban egy gyermek, a szülők kapcsolata kicsit alábbhagy. Az új helyzet, az álmatlan éjszakák, az aggodalom, később pedig a szürke hétköznapok, leckeírás, mosogatás, munka és a többi megöli a régi harmóniát. De nem kell ennek így lennie, mert ugye az okos ember a más kárán tanul…

Sajnos az iskolában a számtan mellett nem tanítottak meg minket arra, hogyan kell élni az életet. Hogyan ne rontsuk el azt, ami már megvan. Hogyan bánjunk a pénzzel, neveljünk gyereket, vagy éljünk boldog, kiegyensúlyozott házasságban. Ezt egész életünkben tanuljuk. Talán a legnehezebb feladat és soha senki nem mondta el, hogy nem olyan, mint a tündérmesékben. Nem úgy van az, hogy összeházasodtak és „boldogan életek, míg meg nem haltak.”

Ez után kezdődnek csak az igazi próbatételek. Hogy kitartsunk amellett az egy mellett, akinek örök hűséget fogadtunk, hogy támaszai legyünk egymásnak és ne adjuk fel az első akadálynál, hogyha az egyik megfárad, a másik felemelje. Ha a suliban mindezt nem is sikerült elsajátítanunk, mi megpróbálunk tanácsokat adni, hogy a gyerekek születése után is legyen életetek és ne veszítsük el ezt az élethosszig tartó küzdelmet.

Ti voltatok előbb

Sose felejtsétek el, hogy ti voltatok hamarabb. A Ti szerelmetekből született Ő, a kis csoda.

Ne hagyjátok, hogy csak körülötte forogjon a világ. Ti vagytok a főnökök, még ha ez olykor nehéz is.

Azok a szülők, akik egyfolytában a gyerek kívánságait lesik és mindent túl jól akarnak csinálni, előbb utóbb stresszesek lesznek, hiszen minden óhajnak úgysem lehet megfelelni, és nem is kell.

Le a bűntudattal

Hidd el végre, nincs olyan, hogy tökéletes anya.

Ha folyton azon rágódsz mit csináltál rosszul, az kihat a kapcsolataidra is.

Mindig adódhatnak olyan dolgok, amik bánthatják az embert.

A kérdés az, hogy átadjuk magunkat a szorongásnak és hagyjuk, hogy rossz anyának érezzük magunkat, vagy változtatunk a gondolkodásunkon és belátjuk, hogy mindenki hibázik.

Kirándulásra fel!

Egy kutatás szerint a szülőknek kár aggódnia, mert a gyermek kognitív fejlődését, az érzelmi jólétét, vagy a magatartásbeli viselkedését nem az határozza meg, hogy az anya napra lebontva hány órát tölt el vele.

A házasságunknak viszont igenis szüksége van arra, hogy tudatosan törődjünk vele.

Azért mert a férjünkkel elutazunk egy hosszú hétvégére, a gyerek lelkében nem okozunk maradandó károkat.

Neki is, jobb lesz, ha kipihent, energiával, érzelmileg feltöltődött szülőket kap vissza.

Kommunikáljatok!

Ha vége az esti hajrának, kész a fürdetés, megvolt az esti mese és az akár több óráig is eltartó altatásunk (melybe mi magunk is belebóbiskoltunk néha) végre célba ért, sajnos már csak a tv-t bámulni van erőnk. Csak egy kis erőfeszítést kell tenni és megnyomni a piros gombot a távirányítón.

Ne hagyjátok, hogy értékes órák szaladjanak el mellettetek.

Tudatosan venni kell a „fáradságot” és beszélgetni, de nem ám csak a napi problémákról és a gyerekekről.

Ne hagyd el magad!

A férfiak vizuális típusok, ha azt szeretnéd, hogy a gyerekek után is nőként tekintsen rád, akkor nem járkálhatsz egész nap pecsétes pólóban.

Azt sem kell látnia szíved választottjának, hogy pontosan hogyan is „készül” a nő. Maradjon egy kis titokzatosság. Nem kell feltétlenül tudnia minden szülés utáni apró-cseprő dologról.

Tudom, amikor egész nap lefoglal egy újszülött gondozása, nem épp a sminkelésen jár az eszed, de egy kis odafigyelés hidd el, megtérül.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást