Éjjel te is hallasz fura hangokat a lakásodban? 6 dolog, ami ezt okozza

Éjjel te is hallasz fura hangokat a lakásodban? 6 dolog, ami ezt okozza

Címlap / Otthon / Háztartás / Éjjel te is hallasz fura hangokat a lakásodban? 6 dolog, ami ezt okozza

Más a hőmérséklet

Az elsőszámú, és egyben leggyakoribb ok szimplán a hőtágulásban keresendő! Amikor este lefekszel az ágyba, és fülelni kezdesz, rögtön hallhatod, ahogy nyekeregni kezd a parketta vagy aprót kondul valamilyen fém tárgy, de ilyenkor aggodalomra semmi okod.

Az otthonod hőmérséklete éjszaka alacsonyabb, te sem fűtesz már 22°C-ra, így pedig érthető, hogy a különböző anyagú tárgyak más és más tempóban kezdenek lehűlni. Ez azért késő este kezdődik meg, mert ilyen tájban válik nagyobbá a hőmérsékletkülönbség a nappali és éjszakai időszak között.

Dugulás lehet a csövekben

A vízvezetékek, fűtéscsövek sokféle hangot képesek produkálni, pláne este. Ha kopácsoló zajokat, fütyülésre emlékeztető hangokat hallassz, ne gondolj rögtön kísértetekre.

Könnyen lehet, hogy a víz elvezetésével van a gond, vagy dugulás van a rendszerben, esetleg valami meglazulhatott. Ha csöpögő csappal is küzdesz, ez utóbbi a legvalószínűbb, úgyhogy érdemes szakemberre bízni a szerelést!

Új háznál is gyakori

Ha teljesen újépítésű házba költöztetek, amiben előtettek még senki sem lakott (vagy nagyobb felújítás után jártok), az átlagosnál még több nyekergő, koppanó hangra lehettek figyelmesek a nagy csendben. Ez egy új háznál egyáltalán nem furcsa: az építőanyagok még egy kicsit nedvesek, idő kell, hogy minden kiszáradjon, megszilárduljon, ez pedig járhat zajokkal. Csak türelmesnek kell lennetek, alig pár hét, és sokkal csendesebbek lesznek az éjszakák.

Furcsa esti hangok a lakásban
marvic/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást