Egzotikus téli utazások – irány a paradicsomba!

Egzotikus téli utazások – irány a paradicsomba!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Egzotikus téli utazások – irány a paradicsomba!

Az egzotikus utazások szerelmeseinek a szezonjához érkeztünk. Nem olcsó mulattság, de vannak helyek, amiért érdemes lemondani a nyári nyaralásokról és a síelésről, és egyszer ellátogatni az igazi földi paradicsomba.

Thaiföld

Aki elutazik Thaiföldre rá fog jönni, hogy miért hívják a mosoly országának.”

Amellett, hogy a téli hidegből megérkezhetsz a paradicsomba, az emberek közvetlenebbek, lazábbak, vallásuk miatt nyitottabbak és toleránsabbak, mint az ázsiai országok döntő többségében. Itt elengedheted magad, nem kell szigorúan megfelelni a helyi kultúrának. Kedvedre válogathatsz a szálláshelyek között, mert Thaiföldön óriási piaci verseny.

Csodás nyaraló helyek vannak, szebbnél szebb strandokkal, éppen ezért a legtöbben a főszezonban (december-február) utaznak ide, mert a klíma kevésbé csapadékos, de nincs még durva hőség sem.

30 napot nem maghaladó turista célú utazáshoz nem kell vízumot intézned, és a közbiztonság miatt sem kell aggódnod.

Kuba

Az egzotikus utazások választékában igazi ínyenc darab, és a karibi szigetországból nem lehet hazatérni meghatározó élmények nélkül. Ahány ember, annyiféle érzelem fűződhet az országhoz, lényegében attól függ, ki mennyire nyitott a felfedezéséhez, és mennyire információt szippantott magába a kiutazás előtt ahhoz, hogy megértse az egyedi sajátosságait.

Ha idén ezt a célpontot választod, akkor érdemes hosszabb időre kiutazni, és a mesés tengerpartokon túl felfedezni a környéket és a kultúrát.

2-3 napra érdemes ellátogatni Havanna-ba, és persze elmozdulni a csodálatos Varadero-ból is, mert az ország bőven tartogat műfajban is más, különleges helyeket még.

Maldív-szigetek

Álomszerű korallzátonyokból épülő szigetek, hófehér, napfénytől csillogó homok, a kék sokféle árnyalatában játszó tengervíz lenyűgöző minden idelátogató számára.

Kényelem, luxus, egy elszigetelt, aprócska szigeten, ahol szinte egyéb programlehetőség, mint kikapcsolni, és magadba szívni az egzotikus életérzést, nincs is.

Ezért az ideutazók nagyrészt olyan pihenni vágyó turisták, akik tudatosítják a magas árkülönbségét a többi trópusi helyhez viszonyítva, mivel a szállodákat semmi sem kényszeríti arra, hogy árengedményekkel ostromolják a piacot, mert a kereslet nagyobb, mint a kínálat.

Aki megengedheti magának, annak az abszolút feltöltődés garantált, a végtelennek tűnő óceán elszigetelt pontján, mégis teljesen civilizált kényelemben, biztonságban, totális kényeztetésben.

Marokkó

Kevés olyan változatos, természeti látványokban gazdag része van az arab világnak, mint Marokkó.

Egy ország, ahol megelevenedik az Ezeregy éjszaka világa.

Az ország északi részén április és november között a legkellemesebb a turistáskodás.

Heverészhedsz a homokos tengerpartján, közben megcsodálhatod az Atlasz-hegység hófedte csúcsait, vagy tevegelhetsz a sivatagban.

Miami

Az egyik legfelkapottabb üdülőhely, ahová még a New York-iak is szívesen járnak. Ha nem a pihenés a fő cél, akkor ez a te helyed, mert itt télen-nyáron pezseg az élet, főleg South Beach környékén.

Az óceánparton, és a felhőkarcolókon kívül is van bőven látnivaló. Ha kedved támad egy kis kultúrát magadba szívni, akkor ellátogathatsz a minden év decemberében megrendezendő művészeti fesztiválra. Ha kirándulós programra is vágysz, akkor pedig irány a Fairchild Tropical Garden esőerdejébe, ahol még vízesést is láthatsz.

A kőrák szezon is ekkor indul be Miamiban, de nem árt tudni, hogy aki szeretné megkóstolni ezt az ínyencséget, annak bizony hosszú sorbanállásra kell számítani a Joe’s Stone Crab Restaurant-ban.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást