Egyszerű élet kevés luxussal

Egyszerű élet kevés luxussal

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Egyszerű élet kevés luxussal

Attól még, hogy egyszerűen éljük életünket, miért ne engedhetnénk meg magunknak egy kis luxust? Túlterhelt életünkben majdnem lehetetlennek tűnik, hogy élvezzük azt, amink van, pedig lehet!

Egy egyszerűbb életvitel

Valamilyen oknál fogva, szeretjük túlbonyolítani életünket azzal, hogy mindig többet akarunk. Azt hisszük, hogy „a több, jobb”, pedig ha átgondoljuk mennyi erőforrást és energiát igényel mindez, valójában rájövünk, hogy az egész nem ér ennyit.
Az életet vajon mi teszi valóban élvezetessé? Ha megpróbálnánk másként tekinteni a pénzre, kiadásokra és az élet fenntartására, talán boldogabb, de egyszerűbb életünk lenne.

A pénzügyek

Nehéz gazdasági viszonyok közepette nehéz nem gondolni a pénzre, amikor sokan egyik hónapról a másikra élünk. Azonban ha van munkánk, és az fedezi alapvető kiadásainkat, az viszonylag egyszerű és nyugodt létezést biztosít.
Ne legyünk örök elégedetlenek, nem a pénz határozza meg azt, akik vagyunk. Minél hamarabb elfogadjuk, hogy egyszerű életvitelünk van, annál kevésbé vagyunk stresszesek és javul lelkivilágunk.

Luxuskiadások

A legtöbb családban a fő szabály az, hogy minden plusz költséget le kell vágni és csak a létfenntartáshoz szükséges dolgokra lehet költeni. Ennek oka, hogy meg vagyunk győződve, hogy a tartozás ellopja minden örömünket, és bármilyen megszorításra képesek lennénk, hogy megszabaduljunk a hiteltől.
Azonban egy életünk van, és ha ezt hosszan tartó lemondásokkal töltjük, akkor elveszítjük boldogságunkat. Könnyítsünk hát egy kicsit, és engedjünk vissza egy kis luxust életünkbe. Lássuk, milyen nagyobb luxusokat engedhetünk meg magunknak!

A régi helyett egy újabb, szebb autó

Sokak számára luxus lecserélni a régi autót egy újabbra, pedig ha mélyebben átgondoljuk, talán nem is rossz gazdasági döntés, ha nem hagyjuk túlságosan kiöregedni autónkat, mert elveszti értékét.
Egy új autó vásárlása ráadásul szuper-luxus érzéssel ajándékoz meg, nap-mint nap érezhetjük kényelmét és gyönyörködhetünk szépségében. Praktikus luxustermék.

Új TV

Amikor számba vetjük szerény pénzügyeinket, rájövünk milyen összegek mennek el a kábeltelevíziós szolgáltatásokra. Térjünk egy kisebb csomagra, kevesebb csatornával és az így 1-2 év alatt megtakarított pénzből inkább vásároljunk egy LCD televíziót.
Persze, rengeteg káros hatása van a tévénézésnek, de sokkal több a pozitívuma. A mai technológiák megengedik, hogy rögzítsük kedvenc műsorainkat, így bármikor visszanézzük azokat. Ez egy olyan luxus, amit az egész család élvezni tud.

Új háztartási cikkek

A mai világban már szinte nem is luxus egy légkondicionáló egység beépítése, vagy egy mosogatógép vásárlása, hiszen haladnunk kell a korral és ahol csak lehet, könnyítenünk kell dolgunkon.
A háztartási cikkekben az a nagyszerű, hogy rendkívül praktikusak, kellemesebb otthoni légkört teremtenek, és lerövidítik háztartásbeli munkáinkat. Olyan luxus, amire néha lehet áldozni!

Vakáció, utazás, kalandok

Mindenki szeretne elutazni, de ez költségekkel jár, ezért legtöbbször lemondunk az ilyen fajta kényeztetésekről. Pedig egy kirándulásnál nem kell túlzásokba esni a kiadásokkal, egyszerűen keressük meg a pénztárcánkhoz illő lehetőséget és vágjunk bele!
A vakációk alatt szerzett élmények egy életre megmaradnak. Arra figyeljünk csak, hogy ne kelljen hitelt felvenni ehhez, mert az olyan, mintha a vakáció után jól megbüntetnénk magunkat.

Egy új hobbi elkezdése

Az élet valódi szépsége abban rejlik, hogy azzal foglalkozhatunk, amit szeretünk. A munka mellett lennie kell olyan foglalkozásnak, amit örömmel végzünk, amitől kikapcsolhatunk és aminek a végzése örömet jelent.
Egy új hobbi elkezdése általában nem igényel nagy anyagi befektetést, de láthatóan minőségibbé és kiegyensúlyozottabbá teszi életvitelünket.

Egyszerű életvitel + luxus = boldog élet

A nyugalmas, kiegyensúlyozott élet titka talán ebben a kettősségben rejlik. Tekintsünk hát úgy a pénzre, mint egy szükséges eszközre, ami segíti életünket, közben pedig próbáljunk nem sorozatosan lemondani mindenről.
Ne feledd, az egyszerűbb élet jobb élet, a kevesebb több és kell néha egy kis kényeztető luxus!  

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!