Arc / Stílus

Egyetlen filléres csodaszer: 7 szépség trükk, amire alkalmazhatod

Egyetlen filléres csodaszer: 7 szépség trükk, amire alkalmazhatod

Ajakradír

A hideg szél könnyen kicserzi az érzékeny ajkak bőrét, ha pedig a felső hámréteg kiszáradt, elhalt, akkor már hiába a hidratálás. A kicserepesedett ajkakra gyógyír a puha ajakradírozás, amivel eltávolíthatod a hamarosan amúgy is felváló, berepedező bőrt, és hidratálhatod az alatta lévő frisset. Egy kevés vazelint keverj el kristálycukorral, és ezzel dörzsöld át finoman az ajkaidat. A cukor eltávolítja az elhalt sejteket, a vazelin pedig hidratál – most már jöhet a rúzs!

Hajfestés, egyszerűbben

Ha otthon fested a hajadat, biztosan sok bosszúságot okoz a bőrödre kerülő festék, amit csak nagyon nehéz eltávolítani, viszont ha azt akarod, hogy a töveket is befogja a szín, nem lehet óvatoskodni. Mártsd az ujjad vazelinbe, és vékony rétegben kend fel a krémet a hajvonaladra, így nem lesz gond, ha a festékből a bőrödre is kerül. A vazelinnel együtt ezt is egyetlen mozdulattal lemoshatod, csak egy vizes vattapamacs kell hozzá.

Körömápoló

Az otthoni manikűrt igazi luxusélménnyé teheted, ha egy fültisztító pálcika segítségével óvatosan vazelint kensz a körömágyaidra. Ez megóv a repedezéstől és a szálkásodástól, a körmeid erősebbek és rugalmasabbak lesznek, ráadásul, ha mindezt lakkozás előtt teszed, amiatt sem kell aggódnod, hogy a lakk befogja a körmöd környéki bőrt – a hajfestékhez hasonlóan a lakk is könnyen letörölhető a vazelinnel.

Vazelin
istockphoto

Tökéletes copf

Ha hajadat szoros lófarokba kötöd, az összhatást teljesen tönkre tehetik a röpködő bébihajak. Ezeket azonban egyszerűen megzabolázhatod, ha egy nagyon-nagyon pici vazelinnel az ujjaidon átsimítod a fejedet. Ne ess túlzásba, ezeknek a hajszálaknak alig van súlya, így egy egészen pici krém is lesimítva tartja őket.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást