Egyedül vakációzol nőként? 5 alapszabály, amit érdemes betartanod

Egyedül vakációzol nőként? 5 alapszabály, amit érdemes betartanod

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Egyedül vakációzol nőként? 5 alapszabály, amit érdemes betartanod

23 évesen még nem éreztem az egyedül utazás veszélyeit olyan hatalmas problémának, és nem értettem édesanyám aggodalmaskodását sem. Mára azonban, kislányos édesanyaként kezdem kapizsgálni, mitől félthetett annak idején. Egyelőre még úgy gondolom, hogy nem fogom megakadályozni a lányomat, ha egyedül szeretne utazni, inkább igyekszem felkészíteni őt arra, mire számíthat egy ilyen út során.

1. Barátkozz és kérdezz

Egy idegen helyre érkezve megilletődhetsz kissé, különösen, ha nem beszéled az adott nyelvet. Érdemes telefonos appot használni arra, hogy néhány alapvető mondatot, kifejezést elsajátíts. Barátkozz a helyiekkel és a többi utazóval – a hátizsákos turisták általában rengeteg hasznos tippel szolgálnak. Amint elérsz a szálláshelyre, érdemes tájékozódni a legjobb kávézó, a legjobb reggelizőhely, a legjobb galéria stb. felől.

2. Ne hagyd figyelmen kívül az első megérzéseidet

Egyedül utazó nőként bőven kikerülsz a komfortzónádból, de még ha ez is volt a cél, az nem jelenti azt, hogy minden baljós jelet és belső megérzést figyelmen kívül kellene hagynod.

Mindenképp próbálj ki új dolgokat, légy nyitott az új élményekre, de ne érezd kötelezőnek, hogy minden hirtelen jött meghívásnak eleget tegyél.

Rendkívül fárasztó egyedül utazni, különösen, ha nő vagy, ezért nyugodtan mondhatsz néha nemet, hogy legyen lehetőséged és időd újra összeszedni magad, rendezni a gondolataidat és az érzéseidet, újra megtalálni a belső erődet.

3. Légy kíváncsi és spontán

Az utazás egyik legmegkapóbb része, amikor teljesen elmerülsz az adott hely hangulatában – vajas croissant-t majszolni reggelente egy kávézó teraszán Párizsban, esténként bárban tangózni Argentínában, shishát szívni Kairó egyik kávézójában igazán felemelő élmény. Ehhez azonban egy egészséges bizalomra van szükség. Csak annyit vállalj be, amennyi számodra is kényelmes: kóstold meg a helyi ételeket, próbáld ki a helyi táncokat, és találd meg, mire a legbüszkébbek – életre szóló barátságok és élmények részese lehetsz.

4. Ne mondd el, hogy egyedül utazol

Ismerkedés, beszélgetés közben véletlenül se említsd meg ismeretleneknek, hogy egyedül utazol. 

Utalgass arra társalgás közben, hogy társasággal, barátokkal vagy, később találkozol velük, élvezed az utazást velük stb.

Ugyan nem mondasz igazat teljesen – bár utazás közben is szerzel barátokat, tehát nem lódítasz nagyot –, mégis azt az illúziót kelti benned és másokban is, hogy nem vagy egyedül, és várnak rád valahol.

5. Ne maradj teljesen magányos az utazásaidon

Lehet, hogy épp azért utazol egyedül, hogy végre csakis önmagaddal lehess, megismerd a működésed, bizonyos kérdésekre választ kapj, vagy egyszerűen csak szükséged van az egyedüllétre, azonban mindenki igényli időnként a társaságot. Nem tudhatod, miből születnek igaz barátságok és további kalandok, és egy éttermi vacsora, egy táncos mulatság is többnyire élvezetesebb, ha van valaki, akivel megoszthatod az élményt.  

Kép forrása: Sonyachny/depositphotos.com

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!