Manapság már gyakorlatilag nincs olyan étel, amire rásüthetnénk, hogy teljes mértékben egészséges – vagy éppen nem az. Azonban akadnak olyan élelmiszerek, amiket egy átlagos ember napi rendszerességgel fogyaszt, márpedig ebben az esetben az alábbiak egész biztosan nem támogatják az egészséged megőrzését. Éppen ellenkezőleg…
4/6 Hogyan váltsd ki?
Természetesen vannak jó minőségű felvágottak a boltokban, de minden esetben érdemes megnézned a címkét, illetve a származási helyet is.
Biztos lehetsz benne, hogy az olcsó termékek számtalan adalékanyagot tartalmaznak (többek között rengeteg cukrot is), és garantált, hogy az állatokat is méltatlan körülmények között tartották. A legjobb, ha – amikor csak módod van rá – otthon készíted el a szalámikat. Kis utánajárással könnyű lesz házi pástétomokat összedobnod, a főtt, sült húsok pedig a nélkül is betölthetik a szalámi szerepét, hogy kifejezetten felvágottnak készítetted volna őket.
Emellett, ha húsárut vásárolsz, próbálj bio minősítésű, kistermelői termékeket venni!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!