5 illatos, házilag készült fürdősó hideg téli estékre – Ajándéknak is ideális!

Zabolai Margit
Írta: ,
5 illatos, házilag készült fürdősó hideg téli estékre – Ajándéknak is ideális!

Latyak, hó, hideg. A télről sok negatív jelző eszünkbe jut, de ez a forró csokoládé, a mézes kalács, meg persze a fürdőkádban töltött hosszú órák ideje is. Hogy az esti gyertyafényes pancsolást igazi szertartássá tedd, egy illatos fürdősó sokat segíthet, ráadásul a szép üvegbe töltött változatok utolsó pillanatos ajándéknak is tökéletesek.

Levendulás fürdősó

A levendulás fürdősó elkészítése igazán nem nagy művelet, de ha azt szeretnéd, hogy ne csak illatban, látványban is pazar ajándékot készíts, szerezz be piros és kék ételfestéket, ezekből csöppents egy-egy pöttyöt egy tálba, majd keverj hozzá egy kevés levendulás illóolajat.

Ez után önts a tálba nagy szemű Himalája sót, és addig kevergesd, amíg minden szemcsét be nem fog a levendulás festék.

A színezőanyaggal bánj óvatosan, hiszen senki sem szeretne lila bőrrel kiszállni a kádból.

Ha tudsz szerezni, néhány szárított levendulaszirmot is keverhetsz a sóba, amit ez után már csak mutatós üvegekbe kell töltened.

Csíkos fürdősó

Még mutatósabb lesz a fürdősó, ha két különböző színt rétegezel egymásra.

A csíkos fürdősóhoz fogj két tálat, mindegyikbe tegyél egy-egy kanál olívaolajat, majd az egyikbe keverj egy teáskanál kurkumát, a másikba pedig ugyanennyi algaport.

A kukrukához ez után csepegtess narancs olajat, az algához pedig fenyő olajat. Ha jól elkeverted őket, akkor jöhet a nagy szemű Himalája sót, amit mindkét tálban addig kell kevergetned, míg teljesen sárga, illetve zöld nem lesz.

Ekkor fogj egy szép üveget, tölts bele egy réteg sárga fürdősót, majd arra egy réteg zöldet, és így tovább, amíg meg nem telik az üveg.

Természetesen más színeket is használhatsz, például bogyós gyümölcsök pépjét a piroshoz, fahéjat a barnához.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!